reklama 11A

Britské dostihy pokračují i v lockdownu. Povzbudíme národ, říká BHA

ikonka

Britská vláda o víkendu oznámila zpřísnění opatření proti šíření Covidu-19. Dostihy se můžou běhat dál, zavřeny však zůstanou sázkové sběrny. British Horseracing Authority doufá, že by se publikum mohlo v omezeném režimu vrátit v lednu nebo únoru.
02.11.2020 12:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Britské dostihy mohou pokračovat za zavřenými dveřmi. Kvůli lockdownu, který stanovil kabinet premiéra Borise Johnsona od tohoto čtvrtka až do 2. prosince, však musí zavřít všech bezmála šest tisíc sázkových sběren na území Anglie a Walesu. Naopak ve Skotsku a Severním Irsku se zatím sázky přijímají.
 
Otázka, zda se nové zpřísnění opatření nedotkne dostihového provozu podobným způsobem jako na jaře, zůstávala otevřená až do minulé soboty. Dostihy však nakonec zůstávají v úzkém okruhu elitních profesionálních sportů, které mohou nadále fungovat. Zbývá dojednat poslední detaily jako je omezený přístup na závodiště pro majitele startujících koní.
 
"Celé naše odvětví tvrdě pracovalo na tom, abychom zajistili bezpečnost přímých účastníků a celé naší komunity. Na naší straně jsme udělali maximum a budeme se v tomto ohledu snažit i za nových opatření," uvedla o víkendu British Horseracing Authority (BHA).
 
"Rozhodnutí vlády o pokračování sezony je vítanou zprávou pro desetitisíce lidí, jejichž živobytí závisí na dostihovém průmyslu. Více než kdykoli předtím jsme si vědomi nutnosti jednat zodpovědně a pořádat dostihy bezpečně. Jsou před námi těžké týdny a náš sport udělá, co bude v jeho silách, aby povzbudil národ," dodala BHA.
 

Čtěte také: Těžká neděle v Berlíně. Silver Seam přišel o úspěch na posledním skoku

 
Experti odhadují, že britské dostihy během příštích pěti týdnů přijdou nejméně o 12,5 milionu liber. Zástupci dostihového průmyslu intenzivně jednají s vládou o finanční pomoci, která by aspoň částečně pokryla masivní výpadky příjmů kvůli absenci publika a uzavření sázkových sběren.
 
Dostihy se běhají bez diváků od 1. června. "Od tohoto data intenzivně monitorujeme situaci a nejsou žádné důkazy o přenosech viru během našich téměř 500 akcí. Proto věříme, že jsme schopni i nadále pořádat dostihy za zavřenými dveřmi," ujistil šéf BHA Nick Rust. Jako optimistický časový horizont, od kdy by se mohlo začít vyjednávat o částečném návratu publika, uvádí BHA leden nebo únor.
 
Podobná situace panuje napříč dalšími evropskými zeměmi. Irsko vyhlásilo lockdown až do 1. prosince a nadále umožňuje pořádání dostihů. Před prázdnými tribunami se nyní běhá ve Francii, pokračuje i dostihový provoz v Německu.
 
Česká republika čeká na rozhodnutí vlády ohledně sportovních akcí v nouzovém stavu. Zrušeny zatím nebyly listopadové mítinky ve Slušovicích a Lysé nad Labem, na vývoj situace chtějí reagovat také pražský pořadatel ohledně St. Legeru a Hipodrom Most.
 
 
Ilustrační foto: BHA



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE