reklama 11C

Těžká neděle v Berlíně. Silver Seam přišel o úspěch na posledním skoku

ikonka

Dvanáct koní v českém tréninku se představilo na nedělních dostizích v Berlíně - Hoppegartenu. Až na dvě výjimky potvrdili pozici outsiderů, v dostihu přes proutěné překážky využila smůly favorizovaných soupeřů Veronika Škvařilová - Řezáčová.
01.11.2020 16:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Dvě dotovaná umístění vezou české stáje z mítinku v německém Hoppegartenu. Na měkké, místy až těžké dráze se umístili tříletý Sepius a veterán Ideal Approach, zatímco proutěnkáři vyšli v extrémních podmínkách na závěr odpoledne naprázdno.
 
Berlínský pořadatel přidal k původně vypsanému programu o devíti položkách ještě dražební dostih ze zrušeného sobotního mítinku v Halle. Již jistý šampion Bauyržan Murzabajev získal hattrick včetně grupy 2 Oleander-Rennen v sedle klasického vítěze Quiana. Po třetím vítězství však utrpěl nepříjemný pád a kvůli bolestem hlavy odřekl své poslední angažmá.
 
Z dvanácti českých zástupců si vedl nejlépe účastník letošního Memoriálu profesora Václava Michala Sepius, který odskakoval jako outsider 835:10. Ryzák majitelky MUDr. Evy Nieslanikové doběhl po aktivním průběhu třetí v Irish Thoroughbred Marketing Trophy (E, 2000 m, 5100 eur), když pod Jiřím Palíkem dokázal v závěru odrazit útok koní z druhé vlny.
 

Čtěte také: Pocta Seanu Connerymu. Jak agentovi 007 uniklo vítězství v Pardubicích

 
Další kvalitní výkon na německé půdě podal osmiletý tempař Ideal Approach ze stáje Lokotrans. Ve dvojkovém handicapu Preis des Irischen Botschafters (1800 m, 6000 eur) ho na začátku cílové roviny začalo pohlcovat pole, ale Martin Laube seděl stále v klidu. Jakmile se do svěřence Luboše Urbánka opřel, Ideal Approach znovu zapnul a vrátil se na čtvrté místo, 2 1/4 délky za vítězem Wildfangem.
 
Obnovená premiéra překážek měla kuriózní finále
 
Poprvé od roku 2004 se běžel v Hoppegartenu dostih přes proutěné překážky. Projekt majitele a sponzora Franka Brieskorna přilákal třináct koní ze tří zemí včetně českých zástupců Res Judicaty a Silver Seama. Jako velký favorit šel na start předloňský vítěz Ceny Evropy (Gr.1) Khan, který se nedávno vrátil z francouzského tréninku Davida Cottina s dvěma překážkovými zkušenostmi.
 
Po startu šel na špici vítěz belgického St. Legeru Successor a odskočil soupeřům o několik délek. V polovině 3700 metrů dlouhé trati se k němu přidal Khan. Na překážkách debutující Robin Weber poslal vítěze grupy 1 už před posledním obloukem do trháku a zdálo se, že Khan nemůže prohrát. Na předposlední překážce však spadl.
 
V čele se ocitl Silver Seam s Janem Kratochvílem, jenže i rakouského derby-vítěze potkal na závěrečném skoku pád, a tak přišel k vítězství Successor s Veronikou Škvařilovou - Řezáčovou, která na hnědákovi trenéra Christiana von der Reckeho nahradila původně angažovaného Jana Odložila. Do cíle nakonec doběhli tři koně, zbylá šestice včetně Res Judicaty ztrácela nesčetné délky a v cílové rovině byla zadržena.
 
Oba letošní překážkové dostihy v Německu vyhráli překážkoví jezdci, před Veronikou Škvařilovou - Řezáčovou se v Honzrathu prosadil Pavel Složil mladší.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE