reklama 11A

Nasty ráda dostává krmení jako první ve stáji, říká Kateřina Bubáková

ikonka

Pro Kateřinu Bubákovou je výjimečným koněm klisna Nasty Girl de Muze. Její zkoušení nebylo vůbec v plánu, nakonec se klisna stala pro mladou jezdkyni vánočním dárkem. Mají na kontě mnoho úspěchů, například titul ze skokového mistrovství ČR.
20.08.2023 06:30  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Nasty Girl de Muze je desetiletá klisna belgického teplokrevníka po otci Darco z matky po Figo de Muze. Se svou jezdkyní Kateřinou Bubákovou startuje na úrovni 140 centimetrů a reprezentují Českou republiku i na mezinárodních závodech.
 
Na kterého koně ze své kariéry v sedle dodnes nedokážete zapomenout a proč?
Pro mě nezapomenutelným koněm je určitě klisna Nasty Girl de Muze, jelikož ji znám ze všech koní nejlépe a cítím se s ní jako jedna duše.
 
Jak a kde jste se potkali poprvé? Jaké byly vaše společné začátky?
Shledání s Nasty byla velká náhoda. Jeli jsme zkoušet do Belgie úplně jiné koně a ji jsme zahlédli na závodech a padlo rozhodnutí ji zkusit. Po krátkém rozhodování se stala mým vánočním dárkem.
 
Jelikož mi bylo čtrnáct let a Nasty je malý a silný kůň, tak mi chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak ji jezdit a pracovat. Ale myslím, že jsme si sedly velmi rychle.
 
Čím si vás tento kůň získal? 
Nasty jsem milovala už od začátku. Je to přesně můj typ koně. Určitě mě naučila být trpělivá a na nic nepospíchat.
 
Jak byste Nasty charakterizovala?
Nasty bych charakterizovala jako velmi rychlého, chytrého a pozorného koně s velkým srdcem.
 
Měl nějaké speciální libůstky ve stáji nebo pod sedlem?
Ve stáji má Nasty nejraději, když se krmí tak, aby byla první, kdo dostane. Ve stáji má také ráda svůj klid. Pod sedlem si nejvíce užívá procházky do lesa.
 

Psali jsme: Bubákovi: Chtěli jsme si věci dělat po svém, vlastní areál to umožnil

 
Co všechno jste spolu zažili, vybavíte si nějaké veselé historky nebo zajímavé zážitky? Co naopak společné slabé chvilky?
Určitě bych si vybavila i slabé chvilky, ale s Nasty převažují ty pozitivní. Hodně spolu cestujeme po závodech, takže máme spousty krásných vzpomínek, jako je například první juniorské Grand Prix, mistrovství České republiky a další vítězství na velkých závodech.
 
Kterých společných úspěchů si ceníte nejvíce? 
Pro mě je každý parkur s Nasty nezapomenutelný, ale nejvíce si cením vítězství na mistrovství České republiky 2022 v kategorii mladších juniorů. 
 
Jaké máte s Nasty další plány?
Nasty je ještě celkem mladá, takže bych s ní chtěla nadále závodit a sbírat zkušenosti v parkurech na úrovni 145 centimetrů.
 
Patříte k lidem, kteří mají ve stáji vždycky nějakého svého oblíbence, nebo se od toho snažíte spíše oprostit?
Já patřím k lidem, kteří ve stáji mají svého oblíbence, ale samozřejmě všem koním dávám stejnou péči a lásku.
 
Foto: poskytla Kateřina Bubáková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE