reklama 11B

Dostihy na Slovensku budou pokračovat, stát podpoří Závodisko

ikonka

Intenzivní jednání o pokračování letošní dostihové sezony na Slovensku přinesly pozitivní výsledek. Stát pošle Závodisku Bratislava další finance, budoucnost dostihového sportu na klíčové slovenské dráze podpořil i primátor Bratislavy Matúš Vallo.
27.07.2020 12:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Dostihová sezona 2020 na Slovensku může pokračovat. Jak ve svém sobotním vydání informoval deník Šport, tamní ministerstvo zemědělství vyčlenilo pro Závodisko Bratislava dalších 400 000 eur.
 
Loňské náklady státu v souvislosti s dostihovým sportem činily 1,45 milionu eur, uvedl Šport. Stát v zimě přispěl na letošní sezonu částkou 800 000 eur, další navýšení podpory však na jaře odmítl. Dostihová autorita kvůli výpadku příjmů během pandemie žádala o dalších 622 000 eur.
 
Z původně plánovaných dvaceti dostihových dnů se odběhly jen tři, zatím poslední v neděli 12. července. Další mítinky včetně klasických dostihů dosud nebyly kvůli nedostatku financí vypsány.
 

Čtěte také: Black Canyon drží formu. Ani v Karlových Varech nenašel soupeře

 
Minulý týden oznámil svůj odchod ředitel Závodiska Bratislava Tomáš Zajac, který klíčovou funkci dostihového provozu zastával od května 2018. Než bude ve výběrovém řízení vybrán jeho nástupce, bude pověřen dočasným vedením organizace některý ze stávajících zaměstnanců.
 
Nový státní příspěvek podle Športu umožní uspořádat dalších sedm nebo osm dostihových dnů. Prioritou bude zejména stihnutí klasického programu pro tříleté hřebce a klisny.
 
V posledních týdnech a měsících pokračují intenzivní jednání za účasti nově obnoveného Slovenského svazu chovatelů a majitelů anglického plnokrevníka. Jedním z úspěchů těchto iniciativ byla schůzka s bratislavským primátorem Matúšem Vallem, starostou městské části Petržalka Jana Hrčky a představiteli ministerstva zemědělství ohledně zajištění budoucnosti závodiště ve Starém Háji.
 
Další využití klíčové slovenské dráhy totiž bylo v posledních měsících opakovaně zpochybňováno v souvislosti s hrozící privatizací, nedostatkem financí dostihové autority a narůstajícím zájmem developerů.
 
"Areál Závodiska v Petržalce bude i nadále sloužit dostihům a neskončí v rukou developerů," uvedl Vallo v polovině července na svém facebookovém účtu. Dodal, že na nutnosti pokračování dostihového provozu se shodly všechny zúčastněné strany.
 
 
Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE