reklama 11A

Češi pokračují ve spanilé jízdě. V Arezzu i Vejeru přišly další výhry

ikonka

Českým reprezenatnům se na závodech v zahraničí daří! V Arezzu září nejen v soutěžích pro mladé koně, prvenství pro Česko přineslo i CSI ve Vejer de la Frontera. Do hry se zapojili také Češi v Gorla Minore a Cervii v Itálii.
22.03.2019 07:17  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12B

Emma ovládla v úterý sedmileté

Nejvyšší soutěží úterního zahajovacího dne dalšího závodního týdne ve Vejeru de la Forntera byla určená pro sedmileté koně a jela se na překážkách vysokých 135 cm. Právě tam se nejlépe ze startovního pole prosadila česká trikolora zásluhou Emmy Augier de Moussac. Tato česká reprezentantka totiž v sedle Homey ani jednou nezaváhala a v konkurenci bezmála třiceti dvojic nenašla přemožitele.

Emmě se ale dařilo také v soutěži určené pro o rok mladší skokové naděje. Svého šestiletého svěřence Nikiase VD Bisschop předvedla bezchybně na parkuru vysokém 125 cm a nakonec brala pěknou osmou příčku.

 

Čeští mladí koně zahájili další týden v Arezzu opět na bedně

Čeští mladí koně se předváděli v rámci úterního programu také v italském Arezzu. Hned úvodní soutěž dalšího závodního týdne Toscana Tour se jela ve znamení příčky nejvyšší pro českou vlajku. Hned tři české dvojice totiž zajely soutěž pětiletých bez trestných bodů a postavily se tak na dělenou první příčku. Na tomto parkuru vysokém 115 cm se tento výsledek týkal dvou svěřenců Zdeňka Žíly Cannora a Cadillaca a Kamila Papouška s Cherradem.

Kamilovi Papoušek se postavil na bednu také v soutěži pro šestileté koně. Tam totiž bral pro českou vlajku stříbro spolu s Charlyn. Navíc stejnému jezdci patřila i čtvrtá příčka, a to s Nativiem van het Leliehof. Z vítězství se na tomto parkuru vysokém 120/125 cm radoval slovenský jezdec Bronislav Chudyba s Let’s Go.

Jedinou bezchybnou jízdu předvedl z českých startujících mezi sedmiletými koňmi Ondřej Zvára v sedle Commarrona Z. Čas dvojice stačil ale v silné konkurenci v této náročné zkoušce vysoké 130 cm na umístění až v třetí desítce výsledkové listiny.

Ve Vejeru se ve středu uskuteční finálové soutěže třech věkových kategorií v rámci Sunshine Tour. Mladí koně si o slovo řeknou i ve středečním programu Toscana Tour v Arezzu.

 

Středa ve znamení dělených prvenství

Ani středeční soutěže mladých koní se neobešly ve španělském Vejeru i italském Arezzu bez českých nadějí. A ani druhý závodní den dalšího týdne se čeští mladí koně ve výsledkových listinách neztratili.

Jediný start absolvovala ve středu Emma Augier de Moussac, a to v sedle šestiletého Nikiase VD Bisschop. Tato česká dvojice nemohla svou jízdu dokončit lépe a na parkuru vysokém 125 cm brala dělené prvenství.

Stejný osud se týkal také Zdeňka Žíly a Kamila Papouška v Arezzu. Oba tito jezdci totiž brali dělené zlato v soutěži určené pro pětileté koně na překážkách vysokých 115 cm. Zdeněk Žíla nechyboval spolu s Cadillacem a Kamil Papoušek s Cherradem.

Kamil Papoušek se navíc prosadil i v sedle šestileté svěřenkyně Charlyn, s níž na parkuru vysokém 120/125 cm obsadil pěknou devátou příčku. V soutěži sedmiletých dokončil nejlépe Ondřej Zvára, který spolu s Commarronem Z jednou chyboval. Se čtyřmi trestnými body a o něco pomalejším časem protnul cílovou pásku této zkoušky na překážkách s výškou 130/135 cm dokončil Kamil Papošek v sedle Mister Star Vd Zandhoeve.

 

Čtvrtek přinesl v Arezzu další úspěchy
Zdeněk Žíla si připsal v Arezzu sdílené první místo v soutěži pro pětileté koně, a to hned dvakrát. Bez chyb dokončil v sedle Cadillaca i Cannora. 
 
V kategorii šestiletých se dařilo Kamilovi Papouškovi. V sedle Charlyn si doje pro druhé místo. V soutěži pro sedmileté si vedl nejlépe Ondřej Zvára na Commarronovi Z, s nímž dokončil s nulou na dvanácté příčce.
 
Ondřej Zvára byl také nejúspěšnějším Čechem v Gold Tour do 140 cm, v níž s Chaccolanem obsadil po čistém výkonu páté místo. Bez trestných bodů v první dvacítce dojeli také Kamil Papoušek s Lokim a Aleš Opatrný na Exclusive Demeter v parkuru do 135 cm a nulu zaznamenala i Kateřina Kučerová a Anabel Van´t Kathof ve stotřicítce.
 
Emma de Moussac vyhrála finále sedmiletých ve Vejeru
 
Výborně si počínala Emma de Moussac během čtvrtečního klání na CSI4* ve Vejeru (ESP). S holandskou klisnou Homey vyhrála finále pro sedmileté koně. 
 
Úspěch zaznamenala i v Big Tour do 140 cm. V té obsadila s klisnou Rubio Monocoat Electric pátou příčku.
 
Češi se zapojili i v Gorla Minore
 
Ve čtvrtek 21. března se začalo závodit také při CSI v Gorla Minore. Miloslav Vítek s Vidarou dokončil s nulou stotřicítku na pátém místě. Valentýna Kuková nechybovala ve stodvacítce, v které sedlala Cartmana. Dojela třináctá.
 
 
Sára Vingrálková uspěla v Cervii v Big Tour

Ve čtvrtek nastoupila také Sára Vingrálková do soutěží v rámci CSI Cervia. Výborně si vedla ve stočtyřicítce zařazené do Big Tour. V sedle Oscara des Fontaines obsadila páté místo.

 

Kompletní výsledkové listiny a startovní listiny z Vejeru hledejte TADY a z Arezza TADY. Výsledky z Gorla Minore jsou ZDE a z Cervie TADY





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE