reklama 11A

Všichni na jih. Češi míří do Arezza, Cervie, Organa i Gorla Minore

ikonka

Na osmi různých místech v Evropě se představí Češi během třetího březnového týdne. Vedle parkurových mítinků zamíří také na závody v drezuře a vytrvalosti. Největším magnetem je Itálie. Závodit budou Opatrný, Zvára, Vingrálková a řada dalších.
19.03.2019 16:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Početná ekipa českých skokanů zůstává v Arezzu v Itálii, kde se už druhý týden odehrává Toscana Tour. Závodit tam budou členové národního týmu Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára. Celkem je na přihlášce čtrnáct jmen. 
 
Do Itálie vyráží také Sára Vingrálková, která se bude se svými koňmi účastnit CSI v Cervii. Závody se tam konají od 20. do 24. března. Do třetice budou mít české barvy zastoupení v Gorla Minore, kde se mítinku CSI účastní Miloslav Vítek a Valentýna Kuková. 
 
Martin Řezníček bude skákat v Lieru a do Braunschweigu se vypravil Roman Duchač. Sestry Charlotte a Emma de Moussac zůstávají ve Vejer de la Frontera v jižním Španělsku.
 
Zastoupení bude mít Česká republika i v CEI ve Fontainebleau. Na trasu dlouhou 120 km se tam vydá Lucie Korytáková. Drezurní jezdkyně Eleonora Kinsky pojede úlohy CDI3* v Organu.
 
Bez české účasti, ovšem s kompletní špičkou na startu, se uskuteční CSI5* v Paříži známé jako Saut Hermés. Parkury vyrostou v centru Paříže v krásné historické hale Grand Palais.
 
Na domácí scéně bude rovněž živo. V Královicích se bude konat ve dnech 22. - 24. března Jezdecký festival s finálovými soutěžemi Zimního jezdeckého poháru ČJF. Diváci se mohou těšit na čtyři disciplíny: parkury, spřežení, voltiž a drezuru.
 
Drezurní závody pořádají i v Herouticích 24. března. O den dříve budou závodit pony jezdci v Dolní Přími a v Dolních Počernicích se budou konat paravoltižní soutěže.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE