reklama 11A

Martinice se připravují na sezonu 2021. Květnová Grand Prix bude TOP

ikonka

V areálu Equitana Hotel Resortu vládne v těchto dnech čilý stavební ruch. Provozovatelé se pustili do rekonstrukce Seníku a zázemí pro účastníky jezdeckých závodů. Po dubnové Jarní ceně by měla být prvním vrcholem sezony květnová Grand Prix Martinic.
22.03.2021 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Až přijedete do Martinic v dubnu nebo v květnu na jedny z prvních jezdeckých závodů sezony 2021, budete jistě mile překvapeni. Zázemí areálu se totiž viditelně změní k lepšímu.
 
„Pro naše koňské přátele chystáme zcela nový Seník. Ale přiznám se, že jej rekonstruujeme nejen kvůli jezdeckým závodům. Chceme z něj udělat multifunkční prostor, který bude sloužit i pro jiné účely, jako jsou např. svatby,“ říká vedoucí obchodu a provozu Equitana Hotel Resortu, Jiřina Cibulková.
 
Provozovatelé areálu chtějí, aby Seník byl v provozu během celého roku. „Tento prostor nebyl v dosavadním uspořádání plně funkční, a to chceme změnit. Jezdci či majitelé koní jistě uvítají, že se zázemí i okolí Seníku podstatně zlepší,“ pokračuje Jiřina Cibulková.
 

PSALI JSME: Equitana Martinice chystá sezonu 2021: Šest mítinků, jedna novinka

 
Kromě zcela nových „nemobilních“ toalet účastníci akcí v Martinicích jistě uvítají i upravený prostor u kolbiště, který nabídne více místa pro sledování soutěžících. „Do budoucna by tam mohlo být např. i pódium pro vystoupení různých kapel v rámci doprovodného programu,“ prozradila vedoucí provozu areálu. Další z novinek je vydláždění ploch a přístupových cest ke stájím. „Kromě prostoru v okolí Seníku vydláždíme cesty od malého kolbiště k velkému a k druhé hale,“ doplňuje Jiřina Cibulková.
 
Sezonu 2021 by měla od 22. do 25. dubna otevřít Jarní cena Martinic. S ohledem na aktuální situaci kolem pandemie koronaviru Covid-19, ale také rozšíření herpesviru EHV-1 v Evropě, jsou na místě určité obavy, zda akce bude moci v tomto termínu proběhnout, ale pořadatelé jsou rozhodnuti pro to udělat maximum. „Dubnový termín se budeme snažit držet do poslední chvíle otevřený. Uvidíme, jaká bude situace po Velikonocích, ale snad již bude možné v rámci zpřísněného režimu závody zrealizovat,“ doufá Cibulková. 
 
Velká pozornost každopádně bude směřovat k druhým závodům. Ty jsou naplánované na termín od 27. do 30. května a jejich vrcholem by se měla stát Grand Prix Martinic, což je letošní novinka. „Je těžké plánovat v dnešní době cokoliv několik měsíců dopředu, ale pevně věřím, že tyto závody by již mohli probíhat v nějakém normálnějším módu. Rádi bychom účastníkům i návštěvníkům nabídli atraktivní program. Z hlediska sportu jistě stojí za zmínku, že parkury bude stavět Eduard Petrovič,“ láká paní Jiřina.
 
Ostatně, zahraniční stavitelé budou velkým lákadlem pro jezdce i během dalších závodních mítinků. Při Memoriálu Jana Papouška se role course-designera zhostí Magdolna Erdélyi z Maďarska a finále Českého skokového poháru bude v této funkci Belgičan Marc Debaere. „Každý stavitel připravuje originální kurzy a věříme, že to bude pro jezdce vždy velké zpestření,“ jsou přesvědčeni organizátoři závodů. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Anna Bierhanzlová: Zázemí a příroda okolo Martinic jsou bezkonkurenční

 
Závěr sezony bude spojen nejen s vrcholem domácí parkurové extraligy, jenž by měl probíhat od 22. do 26. září, ale také s následujícími Czech Riders Games, které se budou konat v Martinicích od 1. do 3. října. „Pokud jezdci budou mít zájem v areálu zůstat a spojit to tak i se státním svátkem 28. září, tak určitě budou mít možnost u nás strávit celé dva týdny. Určitě bychom všem chtěli umožnit, aby si u nás užili na maximum nejen závěr sezony,“ uzavírá Jiřina Cibulková.
 
Při poslední akci v roce se jezdci mohou mj. těšit i na speciální cenu pro vítěze Grand Prix Czech Riders Games. Ta by měla nahradit dřívější vyhodnocování celoročního žebříčku martinické sezony. 
 
Foto: Aleš Suchánek a vizualizace / poskytl Equitana Hotel Resort



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE