reklama 11A

Kühner má pro Prague Playoffs vysoké cíle: Přijedeme v silném uskupení

ikonka

Se svým týmem Shanghai Swans vybojoval v Global Champions League Rakušan Max Kühner čtvrté místo a mezi jednotlivci je v žebříčku LGCT devátý. Díky vítězství v Monaku se poprvé ve své kariéře kvalifikoval do Super Grand Prix při GC Prague Playoffs.
26.10.2022 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Rakouská parkurová hvězda Max Kühner svého času startoval po boku Anny Kellnerové v týmu Berlin Lions. Nyní je již stabilní součástí Shanghai Swans, což je v sezoně 2022 jeden ze čtyř nejlepších celků, byť na rozdíl od těch na prvních třech příčkách letos ani jednou nevyhrál. Určitě to však jeho členové budou chtít změnit při Super Cupu Global Champions League v Praze, kde budou chtít dokázat, že se právem řadí mezi elitní sestavu. 
 
Pro Maxe Kühnera byla uplynulá sezona velmi úspěšná i v rámci Longines Global Champions Tour. Díky vítězství v Monaku získal zlatou vstupenku do Super Grand Prix, která je dalším z vrcholů listopadové galashow světového parkuru v libeňské O2 areně. V celkovém pořadí žebříčku LGCT skončil devátý. Rozhodně tak patří do užšího seznamu favorizovaných jezdců.
 

 
Letos jste se kvalifikoval do Super Grand Prix úplně poprvé. Těšíte se na tu zkušenost?
Ano, opravdu se těším. Získat kvalifikaci byl pro mě jeden z hlavních cílů letošního roku. Myslím, že Super Grand Prix letos bude opět mimořádná soutěž.
 
Věříte, že se vám v ní podaří zvítězit?
Samozřejmě o to budu bojovat.
 
Který kůň bude pro Prague Playoffs vaší stájovou jedničkou?
Určitě vezmu na start koně, který v danou chvíli bude mít nejlepší formu. V tuto chvíli si myslím, že by to mohl být buď Electric Blue P, nebo Eic Coriolis des Isles. 
 
Jaký byl váš největší zážitek během letošní sezony Global Champions?
Máme spoustu krásných zážitků. Pro mě byl ten největší, když jsem v Monaku vyhrál Grand Prix. Ale všechna klání Global Champions jsou skvělá díky mediálnímu pokrytí a všemu okolo. Jsou to krásné zážitky na nádherných místech.
 
Jak moc důležitá je pro vás účast v letošní Super Grand Prix?
Naprosto. Hned po akci v Ženevě je Prague Playoffs a Super Grand Prix pro mě velmi důležitým vrcholem této sezony. Snad přijedeme v dobré formě a bude se nám dařit.
 

Čtěte také: Ben Maher je potřetí šampionem LGCT. Letos přitom ani jednou nevyhrál

 
Co je podle vás hlavní důvod, proč by fanoušci parkurového skákání měli navštívit GC Prague Playoffs?
Praha je velmi speciální místo. Není žádná jiná akce, kde by diváci viděli tolik napínavých jízd, ale také světelnou show a další zajímavý program. Je to krásné představení našeho sportu veřejnosti a médiím. Pokud máte rádi koně a náš sport, tak v Praze nemůžete chybět. 
 
Jakou má váš tým Shanghai Swans šanci uspět v GCL Super Cupu?
Máme skvělé jezdce. Chceme přijet do Prahy v uskupení Martin Fuchs, Marlon Zanotelli, Christian Ahlmann a já. To jsou čtyři dobří jezdci s dobrými koňmi. Myslím, že máme velkou šanci uspět.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE