reklama 11A

Kros CCI3* v Dunakeszi byl náročný, hodnotí Abík. Příhodu vyloučil pád

ikonka

Po sobotním krosu CCI3* v maďarské Dunakeszi hájí české barvy v této náročné soutěži jako jediný Jaroslav Abík s Madockem. Miloslav Příhoda byl ze soutěže vyloučen pro pád. Česká vlajka se po terénní zkoušce blíží ke stupňům vítězů v soutěži CCI2*…
18.05.2019 19:45  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jaroslav Abík v sedle Madocka nastoupil do sobotního krosu z šesté příčky, kterou obsadil po drezuře z předešlého dne. Během terénní zkoušky, ale zaznamenal 20 trestných bodů na překážkách a dva body navíc mu přičetl ještě překročený čas. Komplikace nastaly nejen pro tuto českou dvojici na skoku s číslem 12. „Kros byl náročný, ale korektní a na mírách,“ zhodnotil úroveň sobotní zkoušky český reprezentant, který po dvou částech soutěže CCI3* stojí s penalizací 57,5 trestných bodů na desátém místě.
 

Jak obstáli Češi v pátečních drezurách při CCI Dunakeszi si přečtěte v článku TADY
 

„Osudnou nám byla překážka číslo 12ab, kde jsem nasbíral dvacítku,“ přibližuje komplikace v krosu Jaroslav Abík. Ve stejném místě totiž skončila účast v této soutěži CCI3* pro druhého českého jezdce Miloslava Příhodu, který byl s Kamikatzí vyloučen pro pád. „Vyhnal nás oba stromek,“ dodává Abík. Náročnost sobotního krosu potvrzuje fakt, že z původního počtu dvaceti startujících zastavil postup do nedělního parkuru celkem sedmi dvojicím.

Hladší průběh krosu zaznamenali Češi v soutěži CCI2*. Tam může pomýšlet na konečné umístění na bedně Veronika Příhodová, která po bezchybné sobotní jízdě spolu s Expresso-EV stojí na čtvrté příčce. Česká vlajka uzavírá elitní pětku této soutěže, a to zásluhou Gabriely Adamcové, která v sedle koně Quantos Mer rovněž v terénní zkoušce nechybovala.

 

Výsledkové listiny a další aktuální informace sdílí pořadatel na FB stránce Dunakeszi Eventing

Foto archiv Jaroslava Abíka





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE