reklama 11C

Jiří Nesvačil bude bojovat ve finále mistrovství světa mladých koní

ikonka

Ve dnech 6. až 10. října probíhá v maďarském Szilvásváradu vozatajské mistrovství světa mladých koní. V českých barvách nastoupili do kvalifikací Daniel Bejr a Jiří Nesvačil senior. Právě druhý jmenovaný pokračuje se sedmiletým Codym do finále.
08.10.2021 20:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Mistrovství světa mladých koní se od běžných formátů vozatajských soutěží liší. Skládá se z kvalifikací a finále. První kvalifikační soutěže pro všechny věkové kategorie probíhaly ve středu 6. října a ve čtvrtek 7. října. V pátek pak bylo vypsané druhé kolo, z něhož ještě měli šanci postoupit koně, kteří v první dvou dnech neuspěli. 
 
Jen velmi těsně utekl postup Danielovi Bejrovi, který v druhém kole kvalifikací sedmiletých obsadil s valachem Amandem XLIV třetí místo s vysokou známkou 6,61. Do rozhodujících bojů se nepodívá ani s šestiletým Cortesem XV. 
 
Finále uteklo i Jiřímu Nesvačilovi seniorovi s pětiletým Polisem. Jediným zástupcem České republiky ve finálové části šampionátu tak bude sedmiletý Cody, kterého zapřahá také Jiří Nesvačil senior. Postoupil rovnou z první kvalifikace, když dojel na třetím místě se známkou 6,94.
 
Mítink pokračuje v sobotu 9. října drezurními úlohami. 
 
Foto: Šárka Veinhauerová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE