reklama 11B

Jiří Klubal: 55. ročník Zlaté podkovy v Humpolci určitě uspořádáme

ikonka

Současná opatření stále nedovolují restartovat závody ve všestrannosti a ve spřežení, jelikož jsou od 11. května zatím povoleny ze strany ČJF pouze jednodenní akce a omezení 100 osob je též nedostatečné. Seriál Zlatá podkova snad odstartuje v červnu.
09.05.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
První kvalifikace Zlaté podkovy již tradičně proběhla v září loňského roku, kdy se konaly závody v Přeštěnicích. Letošní zahajovací mítink v Pardubicích neproběhl, stejně jako ten květnový ve Dvorečku. V těchto dnech se pak měly jet úvodní závody sezony Zlaté podkovy spřežení v Semicích.
 
Bohužel se při současných opatřeních nedá počítat ani se soutěžemi všestrannosti a spřežení v Těšánkách, kde se mělo závodit v polovině a na konci května. Zrušeno bylo také první červnové kolo v Brně na Panské líše, organizátoři seriálu však doufají, že některé z dalších červnových závodů by přece jen již mohly proběhnout. 
 
„Zatím stále čekáme, co se bude dít dál v rámci uvolňování restrikcí ze strany vlády. Pokud to bude jen trochu možné, byli bychom rádi, pokud by se od června již mohly kvalifikace rozeběhnout. Uvidíme, jak se k tomu postaví i jednotliví pořadatelé. Každopádně pokračujeme v přípravách červencové kvalifikace a srpnového finále v Humpolci,“ řekl Jiří Klubal, ředitel obecně prospěšné společnosti Soutěže podkovy.
 

PSALI JSME: Jezdecké závody od 11. května: pouze jednodenní, ale bez limitu startů

 
„Určitě bychom chtěli za každou cenu zrealizovat srpnový mítink, a to i v případě, že by to měl být jediný závod 55. ročníku Zlaté podkovy. Pevně však věřím, že se alespoň pár předkol uskuteční,“ uzavřel Jiří Klubal. 
 
Seriál Zlatá podkova měl mít letos ve všestrannosti a spřežení celkem čtrnáct závodů, včetně toho finálového. Konat se měly v Pardubicích, Dvorečku, Semicích, dvakrát po sobě v Těšánkách, poté na Panské líše, v Mimoňi, Lošticích, Čakovičkách, Vrchovanech, znovu v Pardubicích, v Humpolci, dále pak ve slovenských Topoľčiankách, a nakonec opět v Humpolci. Finále je naplánováno na 21. až 23. srpna, v první půlce září pak opět v předstihu otevřou další ročník Přeštěnice. 
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová (archiv Jezdci.cz)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE