reklama 11D

Finále Zlaté podkovy spřežení: Coufalík úspěšně vykročil za obhajobou

ikonka

V pátek 23. srpna bylo na humpoleckém závodišti zahájeno finále 54. ročníku Zlaté podkovy. První den závodů patří drezurním zkouškám obou disciplín. Pořadí vozatajů po úvodní finálové části už je jasné. Kdo si před maratonem stojí nejlépe?
23.08.2019 16:14  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Seriál Zlaté podkovy konané v Humpolci zažívá v roce 2019 svůj 54. ročník. V obou disciplínách, jak spřežení, tak ve všestrannosti, začínají jezdci drezurní zkouškou. Ta byla na programu v pátek 23. srpna. 
 
Při pohledu do průběžných výsledkových listin spřežení je zřejmé, že Václav Coufalík udělal první krok k obhajobě loňského triumfu. V kategorii dvojspřeží předvedl na drezurním obdélníku nejlépe hodnocený výkon a do sobotní maratonu odstartuje 42,45 trestnými body. Na druhém místě je Josef Drábek a třetí příčku drží Jaroslav Petřek. 
 
V soutěží singlů se vedení ujal Karel Nývlt s 55,80 trestnými body. Jen 12 setin na něj ztrácí Bořek Stehno na druhém místě. V nejlepší trojici je ještě Kateřina Neumannová. 
 
Tři jezdci nastoupili do soutěže čtyřspřeží. Drezura vyšla nejlépe Jaroslavovi Juráňovi. Druhé místo patří Petrovi Novákovi a třetí je prozatím Zdeněk Jirásek. Pony páry se představily dva. Vyšší známku za úlohu dostala Monika Pospíšilová, Erik Zuvač je o více než 12 trestných bodů za ní.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský

Výsledky najdete ZDE





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE