reklama 11A

Jezdecký magazín: Parkury v Chuchli, GC a návštěva u Miloslava Příhody

ikonka

Jezdecký magazín EquiTV s datem 20. června nabízí reportáž z druhých parkurových závodů v pražské Chuchli. Tím byl CPI Summer Cup. Podíváme se také do Stockholmu na další kolo Global Champions a o rozhovor jsme požádali jezdce Miloslava Příhodu.
20.06.2019 17:21  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

JEZDECKÝ MAGAZÍN MŮŽETE SLEDOVAT TADY

Dnešní Jezdecký magazín nabídne hned několik velkých akcí a rozhovorů. Podíváme se na závodiště Velká Chuchle, kde za účasti Aleše Opatrného a dalších hvězd proběhly parkurové závody CPI Summer Cup 2019. S naší kamerou jsme se vypravili za českým reprezentantem ve všestrannosti Miloslavem Příhodou, který úspěšně vstoupil do olympijské kvalifikace a má reálnou šanci zabojovat o účast na hrách v Tokiu. A ve výčtu událostí posledních dnů nesmí chybět ani ohlédnutí za osmým kolem prestižní parkurové série Global Champions, tentokrát ze švédského Stockholmu. To všechno uvidíte v příštích patnácti minutách.

Letošní sezona přinesla návrat parkurů na závodiště v pražské Velké Chuchli. Ve dnech 13. - 16. června se na tamním zbrusu novém kolbišti skákalo už podruhé. Vrcholem závodů byla výborně obsazená nedělní soutěž s překážkami do 145 centimetrů, vypsaná s finále, do kterého postoupilo deset nejúspěšnějších dvojic. Matěj Kotalík se do TOP desítky probojoval hned s dvěma koňmi, a tak rozhodující část zahajoval v sedle belgického valacha Listona Achterhoek. Ze základní části měl jednu chybu, napodruhé už si s kurzem belgického stavitele Marca Debaera poradil bez zaváhání. Také Aleš Opatrný musel v druhé části soutěže vystřídat dva svěřence. První start absolvoval se Sangris Boyem. K nule ze základního kola přidal druhou a ujal se vedení.

Jan Chýle s běloušem Cool Paradise jeho pozicí otřást nemohl. Už před finále měl na kontě pět trestných bodů. Po čisté druhé jízdě zůstal na tomto skóre. Jen dva trestné body si přinášela Natálie Roučková s teprve sedmiletým valachem Matissem. Jenže ve finále nasbírala dalších devět trestných bodů a na nejvyšší příčky musela zapomenout. Penalizaci pouze za drobné překročení času zaznamenala v základní části i Andrea Halíková v sedle klisny Coletty. Avšak ani ona nezvládla finále bez chyb a zapsala si konečných devět trestných bodů. Bezchybné finále zajel Karel Polák na hřebci Empire. Počítal se mu jeden trestný bod z první části soutěže a tím se katapultoval na druhé místo. Hned další jezdec se ale dostal přes něj. Ondřej Pospíšil s Einfachem zaznamenal v součtu také jeden trestný bod, ale měl o bezmála čtyři sekundy lepší čas.

Ovšem ani on se na průběžně druhé pozici dlouho neohřál. Jediný trestný bod dovezl i Matěj Kotalík se svým druhým koněm Sirem Sidem a čas Ondřeje Pospíšila dokázal překonat ještě o neuvěřitelných šest sekund. Dalším želízkem Aleše Opatrného byl holandský ryzák Dukato VTH. S ním v základní jízdě nechyboval a čistý výkon se mu podařilo zopakovat i ve finále. Nejlepší finálový čas v hodnotě 44,11 sekundy mu zajistil vedení. Opatrný se tak držel na první i druhé příčce. Posledním jezdcem, který mohl do pořadí v nejvyšších patrech zasáhnout, byl Kamil Papoušek. Společně s hanoverským valachem Great Feelingem nechyboval v základním kole, a tak měl dokonce šanci na vítězství. Finále se mu ale vůbec nevydařilo. K zemi šly tři překážky a Kamil Papoušek se propadl výsledkovou listinou na desáté místo. První i druhou příčku obsadil Aleš Opatrný, třetí dojel Matěj Kotalík. Nezkrácený záznam z CPI Summer Cupu ve Velké Chuchli najdete na našem webu www.equitv.cz.

Ve skvělé formě zastihla první polovina letošní sezony jezdce ve všestrannosti Miloslava Příhodu, který úspěšně vstoupil do olympijské kvalifikace. My jsme si českého reprezentanta pozvali k mikrofonu a zajímalo nás mimo jiné, zda byla kvalifikace do Tokia od začátku jeho cílem.

Osmé kolo prestižní parkurové série Global Champions se odehrálo ve dnech 14. až 16. června ve Stockholmu. Švédská metropole se dějištěm závodů na tomto okruhu stala vůbec poprvé v historii. Pražské lvy tam v týmovém klání zastupovali Belgičan Wilm Vermeir a Němec Marco Kutscher. První páteční kolo se jim příliš nevydařilo. Vermeir v sedle hnědáka DM Jacqmotte dovezl čtyři trestné body. Jeho kolega Kutscher nasbíral s klisnou Chades of Blue další tři chyby. Sobotní část ligy zastihla dvojici jezdců Prague Lions v mnohem lepší formě. V celém startovním poli se nenašel tandem, který by zajel toto kolo lépe než oni. Vermeir se svým valachem předvedl bezchybnou jízdu. Bez trestných bodů překonal druhé kolo i Kutscher s Chades of Blue. S přihlédnutím ke čtyřem chybám z pátku to stačilo až na deváté místo. Z vítězství se radovali Londýnští rytíři. Brit Ben Maher v sedle Concony zapsal dvě nuly. Jeho krajanka Emilly Moffit s hřebcem Winning Good inkasovala pouze jeden trestný bod za čas.

Oba členové Prague Lions se díky výbornému výsledku v druhém kole ligy kvalifikovali do Grand Prix. Marco Kutscher s hnědkou Chades of Blue postoupil po čisté jízdě do rozeskakování, v němž jednou chyboval a obsadil deváté místo. V rozeskakování se představil i Wilm Vermeir na DM Jacqmotte. Také on v něm shodil jednu překážku. Díky velmi dobrému času dojel sedmý.
Vítězem se stal miláček domácího publika Peder Fredricson s třináctiletým valachem H&M All In. Ten dojel do cíle rozeskakování s nulou v bezkonkurenčně nejlepším čase. Fredricson se tak připojil k sedmi vítězům Velkých cen, kteří se představí v listopadu při pražské Super Grand Prix.

SOUTĚŽ 

S Jezdeckým magazínem EquiTV můžete každý týden soutěžit o nákup za 500 Kč v e-shopu s jezdeckými potřebami. Stačí se zaregistrovat na webu www.jezdeckymagazin.cz k odběru novinek o nových dílech našeho pořadu.

Všichni registrovaní uživatelé od nás každý týden obdrží prostřednictvím e-mailu jednoduchou soutěžní otázku. Odpověď na ni se dozvíte také z aktuálního dílu Jezdeckého magazínu.
Ten, kdo odpoví správně jako desátý v pořadí, obdrží od nás výherní poukázku v hodnotě 500 Kč do obchodu Bukefalos. Jména výherců z předešlých soutěží a další podrobnosti najdete na již zmíněné internetové adrese www.jezdeckymagazin.cz.

POZVÁNKY ZA KOŇMI

Příští dny budou v jezdeckém i dostihovém sportu mimořádně rušné. Až do neděle 23. června probíhá světový pohár ve skocích J&T Banka CSI3*-W Olomouc, který celou dobu vysíláme živě na našem webu www.equitv.cz. 

V sobotu 22. června vyvrcholí první polovina dostihové sezony 99. Českým derby ve Velké Chuchli. Příznivci drezury obrátí svou pozornost na brněnskou Panskou Líchu, kde se mezi 21. a 23. červnem pojede Světový pohár v drezuře.
A blíží se také jediné mezinárodní závody ve voltiži na českém území, které proběhnou ve Frenštátě od 27. do 30. června. Ve stejném termínu se chystá také Český skokový pohár ve Zduchovicích. Brzy na shledanou!





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE