reklama 11C

Aleš Opatrný má skvělou formu. Ve Velké ceně CPI skončil první i druhý

ikonka

Opravdu skvělou formu předvádí se svými koňskými svěřenci Aleš Opatrný. Ve Velké ceně CPI Summer Cup v pražské Velké Chuchli vybojoval s koňmi Dukato VTH a Sangris Boy první a druhé místo. Nyní se již soustředí na olympijskou kvalifikaci v Budapešti.
16.06.2019 19:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Do finále Velké ceny CPI Summer Cupu ve Velké Chuchli postupoval Aleš Opatrný s oběma svými koňmi bez penalizace. Jak v sedle Sangris Boye, tak na Dukatovi VTH překonal čistě i závěrečný parkur a již jen čekal, jak si s vysoko nastavenou laťkou poradí poslední startující Kamil Papoušek na teprve sedmiletém Great Feelingovi. Ten však nakonec zaznamenal 12 trestných bodů a finálovou výsledkovou listinu nejlepších deseti účastníků uzavřel. 
 
Aleš Opatrný tak s Dukatem VTH zvítězil a na Sangris Boyovi obsadil druhou příčku. Na dalších třech pozicích se seřadili jezdci, kteří si nesli ze základní části soutěže jeden trestný bod a do cíle zkráceného parkuru dovezli nulu. V čase 47,93 sekundy si dojel pro pomyslný bronz Matěj Kotalík se Sir Sidem. Výrazně pomalejší byl Ondřej Pospíšil s Einfachem. Jeho čas byl 54,16. Další čtyři vteřiny navrch měl Karel Polák na Empirovi 1.
 
Matěj Kotalík měl stejně jako Aleš Opatrný ve finále dva koně. Tím druhým byl Liston Achterhoek. S ním byl v závěru rychlejší než na Sir Sidovi, cílem projel v čase 46,97, ale čtyři trestné body za chybu v základním kole jej zařadilo na šesté místo. Sedmý byl Jan Chýle s Cool Paradisem, osmá Andrea Halíková s Colettou a devátá Natálie Roučková na valachovi jménem Matisse. 
 
„Dukato skákal skvěle stejně jako Sangris Boy, který je taková moje naděje na velký sport. Za dva týdny by měl se mnou odjet jako rezervní kůň na olympijskou kvalifikaci do Budapešti. – Jak jsem sledoval náš reprezentační tým, tak koně, kteří budou v Budapešti startovat, poslední závody skákali výborně. Snad to načasování vypadá o něco lépe, než jsme měli na předešlou olympijskou kvalifikaci v Šamoríně. Doufám, že to vyjde a štěstí bude na naší straně, třeba stejně jako dnes v mém případě s Dukatem na předposledním skoku, když mi přinknul do klády a přestože nadskočila, tak se opět vrátila do háků,“ okomentoval Aleš Opatrný své nedělní výkony v Chuchli i naděje pro olympijskou kvalifikaci v Budapešti. 
 
Internetová televize EquiTV.cz natočila s Alešem Opatrným exkluzivní rozhovor nejen o jeho nejbližších plánech. Publikován bude začátkem nadcházejícího týdne. 
 
Kompletní výsledky z Velké Chuchle najdete POD TÍMTO ODKAZEM!




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE