reklama 11D

Švédský sen při LGCT ve Stockholmu. Fredricson se podívá opět do Prahy

ikonka

Premiéra Longines Global Champions Tour ve švédském Stockholmu nemohla pro domácí fanoušky parkurového skákání dopadnout lépe. V Grand Prix na tamním olympijském stadionu vystoupali na stupně vítězů hned dva domácí jezdci. Vyhrál Peder Fredricson.
15.06.2019 22:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Fantastická atmosféra vládla v sobotu 15. června na olympijském stadionu ve švédském Stockholmu, kde ve večerních hodinách vyvrcholilo další kolo prestižní parkurové série Longines Global Champions Tour 2019. 
 
Do rozeskakování Grand Prix postoupilo deset dvojic. Dlouho to vypadalo, že vítězství získá na svoji stranu Belgičan Jos Verlooy se čtrnáctiletým hřebcem Caracasem. Jenže na konci startovní listiny ještě zbývali dvě dvojice – obě reprezentující Švédsko. 
 
Sedm tisícovek fanoušků, které bouřlivým potleskem vítaly každého soutěžícího, se v závěru dostalo do varu a vytvořily tak domácím reprezentantům neuvěřitelnou podporu. Malin Baryard-Johnsson na jedenáctileté klisně H&M Indiana dostala ze sebe a své koňské svěřenkyně maximum a v čase 35,36 sekundy dokázala o téměř sekundu a půl pokořit dosavadního lídra. 
 
Bylo tak jasné, že na vítězem bude domácí jezdec. Zkušený Peder Fredricson v sedle třináctiletého valacha H&M All In, jenž byl v druhé polovině loňské sezony členem týmu Prague Lions a letos startuje v Global Champions League za vedoucí Shanghai Swans, dokázal svoji krajanku předstihnout ještě o další půl druhé sekundy a od jásajícího publika se dočkal standing ovation. 
 
„Je to má největší výhra. Zvítězit před domácími fanoušky, kteří jsou nejlepší na světě, je něco úžasného. Mám radost, že se mi podařilo kvalifikovat do Prahy, protože je to skvělá show,“ řekl Fredricson. 
 
Sedmačtyřicetiletý Fredricson patří mezi parkurovými jezdci k mimořádně zkušeným - ve sbírce má dvě stříbrné olympijské medaile. První získal v týmové soutěži na olympijských hrách v Aténách 2004, druhou v individuální soutěži na hrách v Riu de Janeiro 2016. V loňském roce byl stříbrný v týmové soutěži na světovém šampionátu v Tryonu, je mistr Evropy v individuální soutěži z roku 2017. V roce 1992 startoval na hrách v Barceloně v jezdecké všestrannosti.
 
Peder Fredricson tak stejně jako vloni v prosinci i letos v listopadu bude startovat v Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, do níž postupují všichni vítězové dílčích kol tohoto seriálu. Doplní tak sedmičku dříve úspěšných, jimž jsou: Niels Bruynseels, Daniel Deusser, Martin Fuchs, Danielle Goldsteinová, Pieter Devos, Jérôme Guery a Julien Epaillard. Ti si zajistili účast v Prague Playoffs 2019 díky vítězství v předchozích kolech.
 
Další mítink Global Champions se koná v portugalském letovisku Cascais nedaleko Estoril ve dnech 20. až 22. června. Celkem se v letošní sezoně uskuteční dvacet mítinků a poslední z nich opět proběhne v Praze. Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE