reklama 11A

Prague Lions byli v sobotní GCL ve Stockholmu nejlepší, ale nevyhráli

ikonka

Global Champions League má za sebou další kolo, které proběhlo na olympijském stadionu ve Stockholmu. Pražští lvi Wilm Vermeir a Marco Kutscher předvedli v sobotu nejlepší výsledek. Kvůli pátečním chybám však skončili devátí. Vyhráli London Knights.
15.06.2019 19:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Do druhého kola týmové soutěže Global Champions League ve švédském Stockholmu nastupovali jezdci Prague Lions až z předposlední pozice. V páteční úvodní části totiž Belgičan Wilm Vermeir na desetiletém valachovi DM Jacqmotte dokončil s jednou chybou a Němec Marco Kutscher poté inkasoval s jedenáctiletou klisnou Chades of Blue 12 trestných bodů. V sobotu ovšem bylo všechno jinak a obě dvě dvojice nezaznamenaly žádný trestný bod. I když s nulou na bodovém kontě dokončily ještě dva celky, společný čas 156,36 sekundy nikdo nepřekonal. 
 
Vítězné družstvo London Knights dovezlo v pátek jeden trestný bod a v sobotu nulu, a to v čase 160,69. Dvakrát bezchybní byli v sobotu i členové Madrid in Motion. V jejich případě byl součet časů 159,44 sekundy. Na svém kontě měli osm trestných bodů, jež zapisoval již v pátek Mark McAuley. Právě čas rozhodl o umístění na třetím stupínku, neboť na osmibodové skóre dosáhli také Berlin Eagles, jenže v čase 153,07 vteřiny. 
 
S 16 trestnými body Prague Lions nakonec obsadili 9. místo a do žebříčku jim přibylo 13 bodů. Aktuálně jich mají po osmi kolech 104. To je o bod méně, než mají Hamburg Giants. Minimální rozdíly jsou i na dalších dvou místech týmové tabulky. Devátí jsou Paris Panthers se 106 body a 107 bodů drží Scandinavian Vikings na osmém řádku. Průběžné pořadí stále s bezpečným náskokem vedou Shanghai Swans. Po sedmém nejlepším výkonu ve Stockholmu mají 160 bodů, zatímco druzí Miami Celtics nastřádali jen 148 bodů. O tři méně mají Madrid in Motion a stejná ztráta dělí od třetí pozice London Knights a St Tropez Pirates. Totožné skóre mají i další dvě sestavy – u Monaco Aces a Berlin Eagles je uvedeno souhrnně 131 bodů. 
 
Již za týden však bude opět všechno jinak, neboť série Global Champions pokračuje od 20. do 22. června v portugalském letovisku Cascais nedaleko Estoril. V letošní sezoně se uskuteční dohromady dvacet mítinků a poslední z nich opět proběhne v Praze. Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE