reklama 11D

Je to výzva a já ji přijímám, říká odhodlaně ředitelka CSI v Olomouci

ikonka

Již méně jak čtvrt roku zbývá do startu mezinárodních skokových závodů J&T BANKA CSI3*-W Olomouc, které jsou součástí Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. Do té doby se na kolbišti Equine Sport Centra odehraje pět soutěžních mítinků.
30.03.2022 12:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ačkoliv jsou přípravy na Světový pohár v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc v plném proudu, pořadatelský tým olomouckého Equine Sport Centra se musí průběžně soustředit i na přípravu dalších více jak deseti akcí, které se odehrají ve zmíněném jezdeckém areálu.
 
„Letošní sezona je vskutku velmi nabitá. Začínáme 15. dubna, což je velikonoční víkend. V neděli jsme otevřeli přihlašování a během dvaceti minut jsme měli stop stav na boxy. Pro účastníky ještě nějaká místečka stále jsou, ale už by neměli moc otálet,“ upozorňuje ředitelka areálu Michaela Smrčková. Volné starty už jsou pouze na poslední ze tří závodních dnů, pátek a sobota je kapacita maximálního počtu 280 startů zcela obsazena. „Jsme zvyklí na to, že odskáčeme zhruba tři sta dvojic denně, ale opravdu jedeme od rána až do večera, takže je to také náročné nejen pro rozhodcovský sbor, který to však zvládá na jedničku,“ konstatuje. 
 
O dva týdny později přijdou na řadu v Olomouci i první letošní drezurní soutěže. Jednat se bude o Český pohár České jezdecké federace. Z určitého pohledu půjde o přípravný mítink před prvními mezinárodními závody v této disciplíně, které se pojedou na kolbišti Equine Sport Centra v druhé polovině května. Pořadatelský tým se však bude poměrně lišit. „Světový pohár v drezuře bude organizačně trochu jiný, a i z tohoto důvodu jsme povolali na tento drezurní vrchol sezony speciální tým. „V čele tohoto mítinku bude světoznámý organizátor Thomas Baur, kterého si nesmírně vážím a těším se, že nás toho mnoho naučí a předá nám své zkušenosti. S Thomasem jsem v podstatě v denním kontaktu a řešíme jak důležité věci, tak i různé detaily,“ popisuje ředitelka areálu.
 

Nepřehlédněte: Stavba parkurů mě vždy zajímala, říká Cabral. Letos dorazí do Olomouce

 

Jen pět dní poté, co opustí Olomouc drezurní jezdci, se do něj vrátí ti parkuroví. Koncem pátého měsíce se tam bude konat tradiční Cena města Olomouce, která předchází největší akci roku – Světovému poháru v parkurovém skákání J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. „Jsem moc ráda, že se vracíme do kategorie tříhvězdičkových závodů a jede se to všechno pod hlavičkou generálního partnera, kterým je opět J&T BANKA. Opět tradičně v roli hlavního rozhodčího bude Radovan Šalek. Hvězda, na kterou se moc těším, protože bude poprvé v České republice, je course designer Bernardo Costa Cabral a jsem moc zvědavá také na jeho asistenta, jímž je Brazilec Leandro Balen. Tuto stavitelskou dvojici doplní náš Robert Smékal,“ představuje Michaela Smrčková členy realizačního týmu. 
 
V něm bude nově obsazena i pozice čestného prezidenta závodů. Přidělena byla Jaroslavu Jindrovi, jenž je dlouholetým spolupracovníkem Equine Sport Centra v Olomouci. Prezidentkou závodů je jako obvykle Barbora Hubáčková, ale v roli ředitelky závodů se poprvé stane již zmiňovaná Michaela Smrčková. „Je to pro mě především výzva. Já chod těchto závodů dobře znám a mám kolem sebe lidi, na které se bude možné obrátit, když si nebudu vědět rady. Myslím si však, že jsme dobře připraveni a já se na to těším. Podle mě je lepší, když jsou tyto pozice obsazovány interně, protože potom je mnohem lepší komunikace. Je to výzva a já ji přijímám,“ říká s odhodláním. 
 
Světový pohár J&T BANKA CSI3*-W Olomouc se uskuteční od 22. do 26. června a nedělní Grand Prix bude kvalifikační soutěží pro letošní mistrovství světa v dánském Herningu a současně pro mistrovství Evropy 2023 v Miláně. „Dotace Velké ceny je 51.500 eur, celková dotace mítinku pak 158.000 eur. Hned ve čtyřech soutěžích bude možné sbírat body do Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace,“ doplnila Michaela Smrčková. Podrobnosti jsou na internetových stránkách www.csiolomouc.cz.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace J&T BANKA CSI3*-W Olomouc
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE