reklama 11D

V olomouckém Equine Sport Centru se pojede i Světový pohár v drezuře

ikonka

Mezinárodní drezurní závody, které se premiérově uskuteční v Equine Sport Center Olomouc v druhé polovině května letošního roku, budou zahrnovat i soutěž zařazenou do série Světového poháru FEI. Pořadatelé si ke spolupráci přizvali Thomase Baura.
28.02.2022 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
V rámci mezinárodních drezurních závodů, které proběhnou v olomouckém areálu Equine Sport Center od 19. do 22. května, se pojede i Světový pohár. Ředitelka závodiště o tom informovala prostřednictvím tiskové zprávy.
 
„Před třemi lety byl areál Equine Sport Center Olomouc v drezuře nováčkem. Jeho organizační tým se však velmi rychle v této disciplíně zorientoval a díky bohatým zkušenostem z parkurů dokázal za krátkou dobu proměnit lazecké kolbiště v oblíbené místo drezurních mítinků,“ uvádí zástupci ESC Olomouc. V areálu během tří let proběhlo množství drezurních závodů, včetně kvalifikačního kola i finále drezurního poháru ČJF i mistrovství České republiky.
 
„Má vize byla od počátku jasná. I na běžné národní závody jsem vždy oslovovala zahraniční rozhodčí. Vybudovali jsme si tak záhy dobré vztahy a také získali potřebné informace a představu o pořádání mezinárodních mítinků v této disciplíně. Na základě velmi pozitivní zpětné vazby od jezdců k naší dosavadní práci jsme se pak rozhodli uspořádat v sezoně 2022 první mezinárodní drezurní závody na olomouckém kolbišti,“ říká ředitelka ESC Olomouc Michaela Smrčková.
 

Psali jsme: Premiéra CDIO v Brně. Na Panské líše se pojede Pohár národů mládeže

 
„K realizaci této akce jsem přizvala renomovaného světového organizátora – Thomase Baura, který se zhostí pozice ředitele tohoto mítinku. Celý tým Equine Sport Centra Olomouc se tak může opřít o jeho zkušenosti a hodně se naučit,“ doplnila Smrčková.
 
Závody jsou zapsané v kalendáři Mezinárodní jezdecké federace od 19. do 22. května, avšak první den probíhá veterinární přejímka koní a soutěže tak začnou až v pátek 20. května. V rozpise je uvedeno celkem devět kategorií. Vedle zmíněného Světového poháru CDI-W je vypsáno dalších osm soutěžních kategorií. Jde o CDI3*, CDIJ, CDIYH, CDIP, CDICH, CDIY, CDIU25 a CDIAm.
 
„Nedokážeme nyní říct, jestli se pojedou všechny vypsané soutěže, to záleží na jejich naplnění ze strany jezdců. S určitostí se však všichni návštěvníci i účastníci mohou těšit na krásné jezdecké zážitky,“ uzavírá Michaela Smrčková.
 
Zdroj: tisková zpráva ESC Olomouc
Foto: poskytla Michaela Smrčková, ESC Olomouc



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE