reklama 11B

Extrémně vytížený červen. Skokany čeká čtvero CSIO i další Globálka

ikonka

Extrémně vytížený červen čeká české reprezentanty. V seznamu výjezdů je hned několik pětihvězdových CSI. Opatrného s Papouškem čeká CSIO v Sopotech, Kellnerová jede na Global Champions. Do ciziny zamíří zástupci pěti disciplín.
04.06.2021 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Obrovský zájem je mezi českými jezdci o starty na červnových zahraničních závodech. Jen v parkurovém skákání budou naše barvy zastoupeny na čtrnácti místech ve všech koutech Evropy.
 

Čtyřikrát CSIO i Global Champions

 
Od 3. do 6. června se v nizozemském Kronenbergu koná CSIO3* se soutěží Longines EEF Nations Cup, jedná se tedy o Pohár národů pod záštitou Evropské jezdecké federace. Do CSIO jsou nahlášeni Anna Kellnerová, Filip Doležal, Vladimír Tretera, Jan Štětina a Tereza Veselá.
 
Během prvního červnového víkendu se představí ještě Kristýna Schütte na CSI Wierden, Sára Vingrálková odstartuje v St. Gallen při CSIO5*, Valentýna Kuková nastoupí do CSI2*, které se koná při Global Champions ve Valkenswaardu. Na CSI4* v Poznani je nahlášená Nikola Bielíková.
 
Reprezentanty v kategoriích juniorů a mladých jezdců čeká prověrka v podobě CSIO v Hagenu (8. – 13. června). Na soupisce jsou Linda Portychová, Mariana Michlíčková, Anna Held, Oliver Písařík, Eliška Hasnedlová, Natálie Soukupová a Kateřina Tomanová. 
 
Členku národního družstva Emmu de Moussac čekají dva týdny soutěží při CSI4* a CSI5* v St. Tropez. Závodit tam bude o víkendu 9. – 13. června a o týden později. Na CSIO5* do Sopot zamíří její týmové kolegové Aleš Opatrný a Kamil Papoušek. Pětihvězdový mítink má v plánu také Anna Kellnerová, a to CSI5* Stockholm, což jsou závody Global Champions. Konat se budou od 18. do 20. června. 
 
Čeští jezdci se objeví během června i ve skokových soutěžích při CSI v Lieru, Obglabbeeku, Barceloně a St. Tropez.
 

"Óčko" čeká i drezurní jezdce

 
Drezurní jezdci z Česka zamíří na CDI do Šamorína. Ve dnech 4. – 6. června tam do obdélníku nastoupí třeba Eva Vavříková, Eliška Skřivanová, Šárka Charvátová, Michal Knoflíček, Julie Sekaninová či Tereza Matoušková.
 
O týden později se za české účasti bude konat CDIJY a CDIOJY v Hagenu. V přihlášce jsou Johana Vášáryová, Laura Lišková, Veronika Sedláčková a Daniela Prokešová.
 

Jezdci spřežení, všestrannosti a vytrvalosti nezahálí

 
Na tři akce vyrazí v červnu vozatajové. Jiří Nesvačil junior a Radek Nesvačil nastoupí do CAI3* ve Vecsési, Petr Vlašic pojede mezinárodní dvouhvězdovou soutěž v Poznani. Oboje se odehraje hned v prvním víkendu. Ve dnech 17. – 20. června pak Tomáš Jelínek a Milan Kadlec vyrazí do Viechtwangu.
 
Na pilno budou mít i jezdci všestrannosti. Početná ekipa je přihlášená na CCI do Kaposváru. Na seznamu jsou Miroslav Trunda, Eliška Opravilová, Eliška Ciarkowská, Gabriela Slavíková, Šárka Douchová, Matěj Sukdolák a Dominika Tomíková. Češi pojedou také na CCI do Strzegomi, Avenches a Kreuthu, a to na konci měsíce. 
 
Dvoje závody mají v plánu vytrvalci. CEI v Šamoríně (5. – 6. června) se zúčastní jedenáct českých dvojic. Na nejdelší trať, 120 kilometrů, se vydá Petr Jadlovský, Gabriela Turková a Nikol Vicencová v rámci seniorské kategorie a junioři a mladí jezdci Barbora Kroupová, Simona Ratajová a Lucie Sedláková. V polovině měsíce pak pojede Táňa Terberová na CEI do Sant Boi de Llucanes.
 
Ilustrační foto: Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE