reklama 11A

Klusáci zveřejnili termíny. Derby se poběží o den dříve než cvalové

ikonka

Patnáct dostihových dnů na třech závodištích bude čítat letošní klusácká sezona. Nejvíce mítinků se poběží v Chuchle Areně Praha. Zahajovací dostihy v sobotu 16. května můžete sledovat živě na internetové televizi EquiTV.
11.05.2020 12:35  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
V sobotu 16. května začíná v České republice klusácká sezona. První mítink hostí Chuchle Arena Praha a nabídne sedm dostihů včetně výborně obsazené Velké květnové ceny hlavního města Prahy a Prix du Trotteur Francais I.
 
První dostih, Cena Městské části Praha Velká Chuchle pro tříleté a starší klusáky, bude odstartován ve 14 hodin a přímý přenos z celého odpoledne nabídne internetová televize EquiTV.
 
Klusácké dění zahajuje s měsíčním zpožděním oproti původnímu plánu a nakonec o dva dny dříve, než cvalová sezona. Česká klusácká asociace (ČKA) již na svých internetových stránkách zveřejnila upravenou termínovou listinu na celou sezonu. Celkem je naplánováno patnáct dostihových dnů, z toho jedenáct v Praze, tři v Bravanticích a jednou zavítají klusáci do Slušovic.
 
České klusácké derby se poběží v sobotu 5. září v Chuchle Areně Praha, jen o den dříve než jeho cvalová obdoba na stejném závodišti. Derniéra v podobě Velké ceny Sametové revoluce - Ceny Greyhounda je naplánována na neděli 15. listopadu.
 
 

Termínová listina klusáckých dostihů 2020

 

  • 16. 5. (sobota) Praha: Velká květnová cena hlavního města Prahy, Trotteur Francais I.

  • 23. 5. (sobota) Praha: Cena Flinta (SD) - Zlatý okruh I., Trotteur Francais II.

  • 7. 6. (neděle) Praha : Jarní cena čtyřletých(CH), Breeders' Crown pětiletých a starších I./1600 m (CH), Trotteur Francais III.

  • 20. 6. (sobota) Praha: Jarní cena tříletých(CH), Velká červnová cena - Cena Tillherra (SD) - Zlatý okruh II., Trotteur Francais IV. - Memoriál Václava Bořka-Dohalského

  • 4. 7. (sobota) Slušovice: Velká cena města Slušovice - Cena Sabbatha(SD) - Zlatý okruh III., Trotteur Francais V.

  • 19. 7. (neděle) Praha: Letní cena čtyřletých(CH), Pražská letní cena (přesunutá Velká dubnová cena), Trotteur Francais VI. 

  • 2. 8. (neděle) Praha: Letní cena tříletých(CH), Velká cena primátora (SD) - Zlatý okruh IV., Trotteur Francais VII. 

  • 8. 8. (sobota) Bravantice: Cena Gellérta(SD) - Zlatý okruh V., Trotteur Francais VIII.

  • 23. 8. (neděle) Praha: Přípravná Derby-cena(CH), Breeders' Crown pětiletých a starších II./2100 m (CH), Trotteur Francais IX.

  • 5. 9. (sobota) Praha: Derby hlavního města Prahy (CH), Velká cena tříletých(CH), Cena Labirinta(CH), Středoevropská cena - heat (SD) - Zlatý okruh VI., Grand Prix Trotteur Francais X., Dostih klusáckých legend

  • 19. 9. (sobota) Bravantice: Breeders's Crown čtyřletých (CH), event. Svatováclavský pohár MSK (SD) - Zlatý okruh VII., Trotteur Francais XI.

  • 3. 10. (sobota) Praha: Cena Vatagy(CH) - Zlatý okruh VIII., Breeders'Crown dvouletých(CH), Trotteur Francais XII.

  • 17. 10. (sobota) Bravantice: Cena prezidenta (SD) - Zlatý okruh IX., Breeders'Crown tříletých(CH), Trotteur Francais XIII.

  • 31. 10. (sobota) Praha: Velká cena primátora hlavního města Prahy - St.Leger(CH), Velká cena dvouletých (CH), Trotteur Francais XIV.

  • 15. 11. (neděle) Praha: Velká cena Sametové revoluce - Cena Greyhounda (SD) - Zlatý okruh X., Cena Sea Cove(CH), Zimní cena tříletých CH), Trotteur Francais XV.

Zdroj: Česká klusácká asociace

 
 

Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE