reklama 11C

Historický den v Paříži: Suroit s Bartošem pátí v Grand Steeple-Chase

ikonka

Devítiletý Suroit a žokej Josef Bartoš dosáhli v pařížském Auteuil obrovského úspěchu. V Grand Steeple-Chase de Paris vybojovali páté místo a porazili mimo jiné hvězdného Carriacou i vítěze Velké národní Noble Yeatse. Vítězství získal Rosario Baron.
21.05.2023 21:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Výborný výkon předvedli Suroit s žokejem Josefem Bartošem v nedělní Grand Steeple-Chase de Paris na závodišti Auteuil. Devítiletý valach stáje Scuderia Aichner SRL doběhl pátý a postaral se o dosud nejlepší český výsledek v 900 000 eury dotovaném vrcholu francouzské překážkové sezony.

Bartoš posunul svěřence trenéra Josefa Váni mladšího hned po startu na druhou pozici a ve svižném tempu se držel blízko špice prakticky po celý dostih. V posledním oblouku se zdálo, že český zástupce začíná ztrácet. Suroit však v cílové rovině znovu zmobilizoval síly a závěrečným náporem se posunul na pátou příčku, honorovanou 45 tisíci eur.

Zvítězil šestiletý Rosario Baron v sedle s Johnnym Charronem který v posledních metrech svedl krásný souboj s favorizovaným Gexem. Suroit na něj ztrácel asi 14 1/2 délky, až za českým reprezentantem doběhli výborný Carriacou a vítěz Velké národní Noble Yeats.

 

Psali jsme: Je to největší dostih mého života. Josef Bartoš o Grand Steeple-Chase.

 

Scuderia Aichner obeslala na závěr pařížského gala mítínku ještě dvojici proutěnkářských dostihů. Lord Dragon doběhl devátý v Prix RMC - Prix Tanerko (3900 m, 62 000 eur) a stejný výsledek zaznamenal i Capivari v Prix Carmont (3900 m, 42 000 eur).

Majitel Josef Aichner a trenér Josef Váňa mladší si v neděli připsali i jedno vítězství v Meranu. Santa Klara pod Janem Kratochvílem, který se oklepal ze sobotní zdravotní indispozice v Pardubicích, ovládla lehce o 4 délky kros Premio Giulio Coccia (4100 m).

Do německého Baden Badenu vyrazila druhá z Gomba handicapu Kathy Ames, připravovaná Helenou Voršilkovou pro stáj MBE. Pod Leonem Wolffem si jako outsiderka 503:10 a handicapově nejníže hodnocený kůň v poli doběhla pro sedmou příčku, necelých 19 délek za suverénní francouzskou vítězkou Amellatou a necelých 8 délek od dotace.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE