reklama 11D

Kadyrov se pochlubil návratem Zazou. Nestarali se o něj dobře, tvrdí

ikonka

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov zveřejnil společné záběry s hřebcem Zazou, svědčící o tom, že někdejší vítěz grupy 1 se opět nachází v Rusku. Podle Kadyrovovy nejnovější verze za jeho návrat nezaplatil, zároveň kritizoval stav, v němž se kůň nachází.
19.05.2023 10:18  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Svérázná reality show, kterou kolem svého hřebce Zazou tento týden zinscenoval na sociálních sítích Ramzan Kadyrov, dospěla k očekávanému závěru. Čečenský vůdce se na sociální síti Telegram pochlubil společným videem s hřebcem a předestřel svému publiku novou verzi událostí včetně další kritiky Západu.

"Dnes se můj drahý a milovaný Zazou vrátil domů! Jen si pomyslete, dlouhých devět let jsem tohoto krásného koně a svého milovaného přítele neviděl," napsal Kadyrov ve středu večer středoevropského času na Telegramu.

Zatímco ještě na začátku týdne tvrdil, že za návrat hřebce dal 18 tisíc dolarů, informace o údajné koupi z nové verze vyprávění zmizela.

"Operace vrácení mého Zazou skončila v náš prospěch. V poslední chvíli přesunu koně na hranici ukrajinská strana buď pojala něco mimo plán, nebo se mezi sebou o něco nerozdělila. Zatímco zástupci ukrajinských speciálních služeb si mezi sebou v přítomnosti mých lidí vyřizovali záležitosti, posledně jmenovaní prostě vzali koně, aniž by vrátili peníze. A udělali to správně! Důstojníci SBU jsou výborní zloději koní, ale ne vyjednavači," pochlubil se Kadyrov.

Ze zosnování hřebcovy krádeže v krabčickém centru Darhorse čečenský vůdce tento týden obvinil ukrajinské tajné služby a českou policii, která podle něj akci umožnila. Policie ČR to odmítla jako nepravdivou informaci.

 

Čtěte více: "Sdělení se nezakládá na pravdě". Policie se vyjádřila ke kauze Zazou

 

Ve svém novém stanovisku se Kadyrov nyní pustil i do kvality péče, kterou šestnáctiletý Zazou dostával. Z kontextu zmiňovaných sankcí je zřejmé, že má na mysli několikaletý pobyt plemeníka v České republice, i když četné archivní záběry z Krabčic svědčí o tom, že se Zazou před svou krádeží nacházel ve výborném stavu a kondici.

"Profesionálním okem je jasné, že o zvířata nebylo dobře postaráno. Určitě na jeho péči hodně ušetřili. Chůze už není stejná, boky a záda se nelesknou. A to jsou jen první nápadné znaky, které s věkem koně nesouvisí. Sankce jsou sankce, ale proč by to zvíře mělo trpět, Evropo? Nevadí, o Zazou se teď postarají veterináři," zlobí se Kadyrov.

Přestože Zazou odešel z tréninku po třetím místě ve Velké ceně Prahy 2015 i kvůli zdravotním problémům a dohodě s centrem Darhorse o zařazení do chovu, čečenský prezident obvinil Západ ze zničení hnědákovy dostihové kariéry.

"Chudák se narodil, aby běhal na nejlepších závodištích a vyhrával velké dostihy. Byl to jeden z nejlepších koní, skutečný šampion, nejlepší z nejlepších. Západní politici ale strčili svůj špinavý nos do dostihového sportu a on dostal zákaz závodit. Zničili koni kariéru, aby mě rozčílili. Legrační! Samozřejmě má stále rodokmen a stavbu těla majestátního plnokrevníka, ale můj chudák Zazou se už šampionem nestane. Je však v našich silách nechat ho žít spokojený koňský život v dobrých podmínkách. Bude mít všechno!" uzavřel Kadyrov.

Foto: účet Ramzana Kadyrova na Telegramu




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }