reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Klusácký St. Leger bez překvapení. Vyhrál favorit

ikonka

V sobotu 3. listopadu proběhl v Chuchle Areně Praha další z dostihových dní, tentokrát klusáckých. Hlavním lákadlem byl St. Leger na 2715 metrů. Svou roli nakonec potvrdil favorit Inaccessible Grou. Podívejte se na souhrn v Devadesátce EquiTV.
06.11.2019 14:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKA ZE ST. LEGER JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

První listopadová sobota v Chuchle Areně Praha patřila klusákům. Hlavním dostihem byl klasický St. Leger, vypsaný tentokrát jako Velká cena primátora hlavního města Prahy. Na supervytrvalecké trati 2715 metrů se po škrtu dvou koní sešlo pouze kvarteto účastníků. Horkým favoritem byl vítěz Českého klusáckého derby Inaccessible Grou ze stáje Or-fea. Jeho jezdec a trenér v jedné osobě Jaromír Kotásek nenechal nic náhodě a udělal si dostih sám podle potřeb svého koně. Inaccessible Grou si už po prvních stovkách metrů vypracoval několikadélkový náskok a ten dál navyšoval. Zbytek pole vedla Blue Light Venus.

V posledním okruhu se na protilehlé rovině začali soupeři dosavadnímu lídrovi přibližovat a krátce se zdálo, že výborná středotraťařka Blue Light Venus bude pro derby-vítěze nebezpečným soupeřem. Kotásek však kontroloval situaci a v cílové rovině znovu odskočil. Inaccessible Grou zvítězil zadrženě o 7 délek před Blue Light Venus a Lucky Blue. Nyní již dvojnásobný klasický vítěz vyběhl kilometrový čas 1:16,8.

Suverénního vítěze měl i další díl seriálu pro francouzské klusáky, Cena Mishano.com na 2180 metrů. Lehce o 3 1/4 délky v ní triumfoval čtyřletý ryzák Fighter Pilot s Mykolou Volfem, který za sebou nechal dvojici Fairway a Elixir de Charnie. V Ceně metropolitní televize Praha TV opět nenašel přemožitele tříletý Pamino. V sulce se svým majitelem Zdeňkem Škobisem si pohrál se staršími soupeři a zvítězil o 1 ¼ délky před Kadetem Misi.





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE