reklama 11C

Dětský tým se ve Zduchovicích pokusí o hattrick. Konkurence bude silná

ikonka

Konání zduchovického CSIOdJY sice v dubnu zhatil koronavirus, ale pořadatel se nevzdal, a tak se mítink uskuteční od 12. do 16. srpna. Odměnou organizátorovi je velký zájem zahraničních jezdců. České reprezentanty tak čeká silná konkurence.
31.07.2020 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Ve středu 12. srpna odstartuje ve Zduchovicích třetí ročník parkurových závodů CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. Původní dubnový termín byl kvůli koronaviru odsunut právě na druhý prázdninový měsíc a v nejisté době, kdy byla řada akcí zrušena, se i v tomto případě projevil hlad po závodění. Pořadatel tak přivítá jezdce z celkem osmi zemí. 
 
O třetí zduchovické vítězství v řadě v soutěži Poháru národů se pokusí parkurový tým v dětské kategorii. Družstvo tam dokázalo vyhrát v roce 2018 i 2019. Do středočeského areálu dorazí téměř celá loňská vítězná sestava. Představí se Laura Najmanová, Adéla Opatrná i Viktor Skutecký. Chybět však bude Štěpán Filip, jenž byl jedním z bezchybných jezdců. V týmovém klání se Čechům postaví Němci, Rakušani, Maďaři, Italové a Poláci. 
 
Z juniorských reprezentantů figurují na seznamech účastníků například Petra Pařenicová, Mariana Michlíčková, Anna Helebrantová nebo Tereza Svobodová, která v předešlém ročníku vybojovala druhé místo v Grand Prix. Stejnou pozici získalo v roce 2019 také družstvo v Nations Cupu. Tentokrát jim budou konkurovat jezdci z Dánska, Rakouska, Itálie, Chorvatska, Maďarska, Polska a Německa. Právě Němci přijíždí do Zduchovic jako obhájci prvenství.
 
V kategorii mladých jezdců budou startovat Kateřina Kučerová, Anna Held, František Stružinský, Sofie Najmanová či Daniel Pospěch. Michaela Rodová, která triumfovala ve Velké ceně, v soupiskách není. V Poháru národů budou závodit čtyři týmy, vedle Čechů to budou Němci, Rakušani a Dánové.
 
Program nabídne vedle túr CSIOdJY také soutěže pro mladé koně. Závodit se začne ve středu 12. srpna a Poháry národů proběhnou tradičně v pátek, neděle pak nabídne Grand Prix ve všech kategoriích.
 

Výsledky a startky sledujte na webu pořadatele nebo v záznamu závodů. 

 
Foto: Josef Malinovský 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE