reklama 11D

Finále FEI Poháru národů proběhne podle nových kvalifikačních podmínek

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace provedla na základě celosvětové krize způsobené pandemií koronaviru zásadní změny v pravidlech skokového Longines FEI Poháru národů pro rok 2020 ve snaze zachovat finálový mítink seriálu, který by měl proběhnout v říjnu.
19.04.2020 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Skoková komise Mezinárodní jezdecké federace předložila návrh změn týkajících se pravidel Longines FEI Poháru národů ve skocích pro rok 2020, které následně schválila Rada FEI. Na základě tohoto bude pozváno celkem 22 zemí, aby se účastnily finále Longines Poháru národů konaného v říjnu 2020 v Barceloně. Deset týmů bude evropských, tři ze Severní Ameriky, dva z Jižní Ameriky, dva z Blízkého východu, dva z Asie a Australasie, jeden z Afriky a Eurasie plus hostitelská země Španělsko.
 
Akce, která se konala v únoru letošního roku v americkém Wellingtonu, již není považována za kvalifikaci, zatímco události naplánované v příštích měsících v Severní Americe a Evropě mohou být pořádány jako Longines FEI Pohár národů ve skocích.
 
Tři týmy ze Severní Ameriky a deset týmů z evropské divize 1 se budou kvalifikovat přímo do finále, z Blízkého východu připadnou místa Spojeným arabským emirátům a Sýrii, které si v Abú Dhabí zajistily dvě nejlepší pozice.
 
Kvalifikační systém pro další divize bude založen na Longines žebříčku, kdy budou použity body nejlepších čtyř jezdců každé národní jezdecké federace, které budou aktualizovány měsíc před finálovým mítinkem. 
 
"Vzhledem k pandemii jsme byli nuceni zrušit řadu akcí a stále není jisté, které události se v letošní sezoně odehrají. Z úcty ke všem organizátorům, národním federacím, sportovcům a partnerům je toto rozhodnutí nyní jedinou cestou vpřed," řekl prezident Mezinárodní jezdecké federace Ingmar De Vos.
 
Ilustrační foto FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE