reklama 11A

V Tokiu se rozdávaly ceny FEI Awards 2016

Ve středu 22. listopadu jednalo v Tokiu Generální zasedání FEI. Předcházely mu další dva dny jednání vedení i komisí FEI. Závěr naopak patřil slavnostnímu galavečeru, při kterém byla předána ocenění FEI Awards. Kdo v které kategorii letos zazářil?
22.11.2016 16:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Nick Skelton - sportovec roku 2016. Foto: FEI

Navzdory všemu

Cena se uděluje sportovci, který musel čelit v životě vážné situaci, často zdravotnímu problému či úrazu, a přesto se nevzdal možnosti jezdit na koni a závodit. Cenu si odnesl brazilský paradrezurní jezdec Rodolpho Riskalla. Účastník letošní paralympiády do roku 2015 závodil na mezinárodní úrovni CDI až do třech hvězd. Pak přišla meningitida, a Riskalla, který bojoval o život, musel podstoupit amputaci. Vrátil se však brzy do sportu, a to až na paralympijskou úroveň. 
 

Sportovec roku

Jak název napovídá, je cena udělována sportovci, který má za sebou výjimečnou sezónu. Pro příklad loni si jí odnesl nejlepší vozataj světa Boyd Exell, rok před ním parkurový vítěz světových jezdeckých her Jeroen Dubbeldam. Letos byla udělena Nickovi Skeltonovi (GBR), který vyhrál soutěž jednotlivců v parkurovém skákání na olympijských hrách v Riu.
 

Ošetřovatel roku

Víme, že bez ošetřovatelů, kteří svou práci dělají na nejvyšší profesionální úrovni a s láskou, by jezdecké hvězdy nikdy nebyly tam, kde jsou. Letos byl touto cenou odměněn ošetřovatel Sportovce roku Nicka Skeltona, který s ním pracuje už 31 let – Mark Beever. 
 

Vycházející hvězda

Cena se uděluje mladému sportovci, který svými výsledky v sezóně prokázal, že má výjimečný talent a píli. Letošní ocenění putuje do Německa. Získal jej člen zlatého olympijského týmu v drezuře dvaadvacetileý Sönke Rothenberger.
 

Cena solidarity

Je udělována jednotlivci nebo častěji organizaci, která se věnuje pomoci a rozvoji jezdeckého sportu. V roce 2016 byla oceněna přímo jedna z národních federací, a to Marocká jezdecká federace a její prezident za rozvoj jezdectví v Maroku a za prosazování zásad welfare. 

 

Medailonky oceněných můžete sledovat níže:

 

 

 

 

 




Štítky: FEIAwards
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE