reklama 11D

GCL Season Awards 2019: Speciální poděkování patřilo Anně Kellnerové

ikonka

Praha se těsně před zahájením GC Play Offs stala dějištěm ještě jedné významné události spojené s touto sérií. Ve středu 20. listopadu byly předány premiérové GCL Season Awards, tedy výroční ceny nejúspěšnějším osobnostem za sezonu 2019.
21.11.2019 13:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


Ceremoniál předávání GCL Season Awards, který proběhl v předvečer zahájení GC Prague PlayOffs, slavil ohromný úspěch. Vůbec první předávání těchto cen se uskutečnilo ve středu 20. listopadu, a to během vyhlídkové plavby po Vltavě.

Nejúspěšnější osobnosti sezony GCL 2019 tak převzaly trofeje v nádherných kulisách Prahy, s panoramatem Pražského hrady za zády.

Rok 2019 byl sportovně nejsilnější sezonou. Jak čas postupoval, týmy zlepšovaly svou taktiku a sílily, aby po 18 kolech vše vygradovalo v Praze při finále GC Super Cupu.

A kdo byl oceněn?

Kategorie: Majitel nejlepšího koně
Vítěz: Poden Farms - majitel koně Explosion W

Ryzák Explosion W je v jeho deseti letech opravdovou hvězdou současné parkurové scény. Poden Farms a rodina Moffittových koupili tohoto koně přímo pro tým London Knights, který letos ovládl bodování série GCL. Pětkrát bylo díky němu jeho družstvo a jezdec Ben Maher na stupních vítězů. Ben Maher tak vyhrál celosezonní soutěž jednoltivců.
„Explosion je jeden z těch speciálních koní. Všichni jsme rádi, že jsme součástí jeho příběhu. Stejně jako je naší součástí celá GCL a samozřejmě jeho jezdec Ben Maher,“ řekla k ocenění Heidi Moffitt. 

Kategorie: Chovatel nejlepšího koně
Vítěz: Willy a Betsie Wijnenovi - chovatelé koně Explosion W

Willy a Betsie Wijnenovi jsou uznávanými chovateli, kteří dali sportu talentovaného ryzáka Explosiona W. Inteligence a schopnosti tohoto fenomenálního valacha plemene KWPN vynikají na kolbištích po celém světě. Otcem Explosiona je Chacco-Blue a matka je po Baloubet du Rouet.
Jeho chovatel Willi Wijnen poděkoval Janu Topsovi za pozvání a za ocenění. „Je úžasné, co Explosion W dokáže. Vždy jsem věděl, že je to dobrý kůň, ale Ben Maher vytvořil ten tým a vše dovedl do konce. Všem děkuji a přeji vše nejlepší do budoucna.“

Kategorie: Nejlepší jezdec U25
Vítěz: Kim Emmen

V pouhých 24 letech dokazuje Kim Emmen svůj talent, když závodí letos v nejtěžších parkurech GCL jako členka týmu Shanghai Swans. Kim pomohla družstvu na stupně vítězů při GCL v Paříži a podílela se na jejich celkovém čtvrtém místě v bodování seriálu.
„Chci poděkovat všem, kteří mi pomohli v této úžasné sezoně. A také chci poděkovat Ericu Berkhofovi, který mi umožnil jezdit,“ uvedla při převzetí trofeje nizozemská jezdkyně. 

Kategorie: Nejlepší jezdec GCL
Vítěz: Pieter Devos

Belgičan Pieter Devos byl v letošní sezoně GCL jedním z nejúspěšnějších jezdců, podával po celou sezonu stabilní výkony a účastnil se 29 z celkových 36 soutěží ligy. Předvedl se s několika koňmi a dosáhl na 22 čistých parkurů. Hrál obrovskou roli v úspěchu družstva St. Tropez Pirates, kteří skončili druzí v celoročním hodnocení.
„Jsem poctěn, že jsem obdržel tuto cenu. Nemohu ani dost poděkovat svým koním, co pro mě za tento rok udělali. Chtěl bych poděkovat i všem lidem v zákulisí, rodině, majitelům, kteří si toto ocenění také zaslouží, a také Janu Topsovi, za vznik této série, jež je přidanou hodnotou našeho sportu,“ uvedl Devos.

Speciální poděkování a speciální cena byly věnovány Anně Kellnerové, jež se ujala role ambasadorky GC Prague PlayOffs 2019. „Chci poděkovat Anně Kellnerové, za práci, kterou dělá, aby představila naší sérii tomuto úžasnému městu,“ řekl zakladatel GCL Jan Tops. 

GC Play Offs začíná ve čtvrtek 21. listopadu. Ve 20.00 hodin startuje čtvrtfinále GC Super Cupu pro dvanáct týmů. Živé vysílání sledujte ZDE

Foto: Stefano Grasso / GC Prague PlayOffs a David Horváth / CET





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE