reklama 11A

Farrington se loni učil po pádu chodit, letos vyhrál IJRC Top 10 Final

ikonka

Americký reprezentant Kent Farrington, který se loni po těžkém úrazu učil znovu chodit, je aktuálně v té nejlepší formě. Během dvou dnů v Ženevě dvakrát triumfoval. Vyhrál i Rolex IJRC Top 10 Final pro deset nejvýše postavených jezdců světa.
14.12.2019 10:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Kent Farrington a Creedance. Foto: CHI Geneva

Dva významné triumfy během dvou dnů zaznamenal Američan Kent Farrington při CHI v Ženevě. Ve čtvrtek 12. prosince vyhrál prestižní Trophée de Genève s překážkami do 155 centimetrů. V sedle ryzáka Creedance porazil v rozeskakování dvanáct špičkových dvojic.
 
O den později se postavil s klisnou Austriou na start soutěže Rolex IJRC Top 10 Final, kterou každoročně absolvuje desítka nejvýše umístěných jezdců světa podle žebříčku FEI a opět nechyboval. Dvoukolovou stošedesátku dokázal překonat bez trestných bodů kromě něj už jen Ir Darragh Kenny na hřebci Romeo 88, byl však pomalejší, a tak to byl právě Farrington, jenž potvrdil vynikající zimní formu. Třetí místo bral s jedním trestným bodem Němec Christian Ahlmann v sedle bělouše Clintrexa Z.
 
Americký olympionik Farrington loni na jaře utrpěl při závodech na Floridě těžký pád. V rámci rekonvalescence se, podle svých slov, musel učit znovu chodit. Do sedla se na mezinárodních závodech vrátil už v letní části sezony 2018 a jeho forma stoupá. 
 

Výsledky z CHI Ženeva jsou ZDE





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE