reklama 11D

Epaillard vyhrál úvodní kolo parkurové LGCT a kvalifikoval se do Prahy

ikonka

Jednačtyřicetiletý Francouz Julien Epaillard zvítězil v zahajovací Grand Prix Longines Global Champions Tour 2019 v Dauhá a kvalifikoval se tak jako první do Super GP, která se pojede v sobotu 23. listopadu v pražské O2 areně při Prague PlayOffs.
02.03.2019 23:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V sobotu 2. března vyvrcholil v Dauhá první mítink Longines Global Champions Tour 2019 soutěží Grand Prix s výškou překážek do 160 centimetrů. Pět z třiatřiceti startujících absolvovalo základní parkur této náročné soutěže bez penalizace a probojovalo se tak do rozeskakování. Těsně před jeho branami skončila např. vítězka loňské premiéry Super Grand Prix v Praze Edwina Tops-Alexander na Californii, když shodila jednu z překážek. 
 
Na zkráceném parkuru si zapsali po jedné chybě Nizozemec Frank Schuttert na hřebci Chianti´s Champion a Ital Alberto Zorzi v sedle patnáctileté klisny Contangy. Tři dvojice si udržely čisté konto. Belgičan Nicola Philippaerts na hřebci H&M Chilli Willi byl o poznání pomalejší než jeho dva nejsilnější konkurenti. Naopak Benovi Maherovi z Velké Británie nechybělo mnoho, aby s desetiletým valachem Explosion W navázal na fenomenální sezonu v roce 2018, kdy vyhrál hned čtyři Velké ceny Longines Global Champions Tour. 
 
Další prvenství mu uniklo o 44 setin sekundy. Přesně o tolik byl rychlejší francouzský reprezentant Julien Epaillard na jedenáctiletém koni Usual Suspect d'Auge a nejen, že vyhrál Grand Prix Dauhá, ale navíc se jako první v letošním roce kvalifikoval do Super GP v Praze. „Dnes to byl pro mě bláznivý den. Plánoval jsem, že pojedu na jiném koni, ale nakonec jsem změnil svůj plán. Byl jsem překvapen, že jsem dokončil první kolo soutěže čistě, a nakonec se mi podařilo v rozeskakování vyhrát. Nemyslel jsem si, že by se mi to mohlo podařit, ale bylo to fantastické,“ prozradil Julien Epaillard, pro něhož byl zahajovací mítink v Dahá velmi úspěšný. Kromě vítězství ve Velké ceně zaznamenal dvě druhá, jedno třetí a jedno čtvrté místo. 
 
V roce 2018 obsadil Epaillard v žebříčku LGCT 15. řádek. Největším úspěchem bylo tehdy 7. místo v Grand Prix Hamburku, osmý byl v Cascais / Estoril a devátý v Rematuelle / Saint Tropez. V roce 2017 se mu podařilo vyhrát v Paříži. Tenkrát to bylo také v sedle valacha Usual Suspect d'Auge. 
 
Výsledky, videa a další podrobnosti z Dauhá najdete na adrese www.globalchampionstour.com/events/2019/doha/ Detailní informace o Global Champions PlayOffs v pražské O2 areně jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE