reklama 11C

Chudyba: Start v GCL je jeden z mých splněných snů. Doufám v olympiádu

ikonka

Každý, kdo má ve svém rodném listě „Made in Czechoslovakia“, zejména ti z východní části naší dřívější společné republiky, bude moci v letošní Global Champions pravidelně fandit nejen Anně Kellnerové, ale i Bronislavu Chudybovi z týmu Doha Falcons.
23.02.2019 07:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D
 
Češi si již zvykli na to, že v parkurové Global Champions League mají své želízko v ohni. Pro Slováky to bude od letošního roku velká novinka. Novým členem týmu Doha Falcons je totiž Bronislav Chudyba.
 
„Tato možnost se mi naskytla díky podpoře mých sponzorů, kteří s dohodli na mé účasti v Global Champions League s Janem Topsem. Jsem moc rád, že mám možnost startovat na těchto prestižních závodech,“ uvedl pro redakci Jezdci.cz Bronislav Chudyba. 
 
Nejen pro slovenské fanoušky je jeho účast ve světové parkurové sérii mimořádnou událostí. „Je to pro mě něco kompletně nového a také splnění jednoho ze snů. Poprvé bych měl při GCL startovat v Mexico City a budu pokračovat i na Miami Beach,“ prozradil nejbližší plány. 
 
Bronislav Chudyba disponuje hned několika špičkovými koňmi, ale některé start sezony nezastihl v nejlepší kondici. „Moje klisna Zapria je zraněná a Lester není v nejlepší formě po mém lednovém pádu v Bazileji. První kola tak budu absolvovat s New Yorkem a Frederiksem.“
 

"Někde v koutku duše doufám v kvalifikaci na olympiádu."

 

Nejlepší slovenský reprezentant v parkurovém skákání ovšem nevyhlíží pouze starty v Global Champions. Jedním z jeho letošních cílů je i mistrovství Evropy. „Někde v koutku duše doufám v kvalifikaci na olympiádu, ale vím, že tento rok to bude těžké, pokud Zapria nebude fit. 
 
V závěru sezony Chudyba myslí i na Prahu. „Prague PlayOffs je cílem každého týmu, takže určitě budu usilovat o to, abych v O2 areně mohl také startovat. Pro mě je to ještě víc důležité, že bych se vrátil po dlouhé době na česká kolbiště. – Loňské vyvrcholení Global Champions v Praze bylo perfektní. Myslím, že každý, kdo má něco společného s tímto sportem, má respekt k tomu, jak se tato akce povedla zorganizovat,“ dodal nový člen GCL týmu Doha Falcons. 
 
Týmovými kolegy Bronislava Chudyby jsou Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani, Bassem Hassan Mohammed, Michael Whitaker, Jur Vrieling a Mike Kawai.
 
Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE