reklama 11D

Kellnerová v úvodu GCL s chybou. Ve vedení soutěže jsou Monaco Aces

ikonka

Ve čtvrtek 28. února odstartovala série Global Champions League. V Dauhá se jelo zahajovací kolo. Značná část hvězdných účastníků si s parkurem s překážkami do 155 cm poradila bez chyb, a tak je stav na žebříčku v polovině soutěže vyrovnaný.
28.02.2019 17:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Bez zaváhání projely kurzem Uliana Vezzaniho zhruba dvě třetiny startujících. Bohužel k nim nepatřili Niels Bruynseels na Delux van T L a Wilm Vermeir s Iq van het Steentje. Oba Belgičani v barvách Prague Lions zaznamenali po chybě. V silné konkurenci s osm trestnými body zatím uzavírají výsledkovou listinu na šestnáctém místě. Anna Kellnerová absolvovala soutěž jako jednotlivec v sedle Balguera a dovezla rovněž čtyři trestné body.

V čele pořadí je po prvním parkuru katarského kola GCL družstvo Monaco Aces. Čisté konto v nejlepším čase 160,43 sekundy jim zajistili Brazilec Marlon Modolo Zanotelli na VDL Edgar M a belgický jezdec Jos Verlooy s běloušem Caracasem.

O tři sekundy pomalejší a rovněž bezchybní byli jezdci Hamburg Giants. Simon Delestre z Francie sedlal Chesalla Zimequest a nizozemský nováček Bart Bles skákal na Israel v/d Dennehoeve.

Třetí místo patří družstvu Shanghai Swans ve složení Pius Schwizer (SUI) a Courtney Cox a Daniel Deusser (GER) s Calisto Blue. Dvě nuly dále mají ještě celky Scandinavian Vikings, New York Empire, St. Tropez Pirates, Valkenswaard United, Paris Panthers, Madrid in Motion a Miami Celtics.

Druhé kolo GCL je na programu v sobotu 2. března. Spolu s Grand Prix bude tvořit vrchol celého mítinku.

Pro úplnost nesmíme opomenout čtvrteční zahajovací skákání. Tím byla dopolední dvoufázová soutěž s překážkami do 145 cm. V té se všichni tři zástupci Prague Lions blýskli čistými výkony. Wilm Vermeir na DM Jacqmotte byl šestnáctý, o dvě příčky za ním dojel jeho krajan Niels Bruynseels v sedle hřebce Jenson van't Meulenhof a Anna Kellnerová a Balguero byli dvacátí.

Výsledky z Dauhá najdete ZDE

Foto: David Horváth / CET





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE