reklama 11D

Dostihy v Bratislavě překazily restrikce i déšť. Mítink byl přeložen

ikonka

Možnosti českých a slovenských stájí startovat ve druhé polovině října se postupně zužují. Po zrušení několika tuzemských mítinků byly přesunuty i páteční dostihy v Bratislavě. Závodisko Bratislava nadále počítá se dvěma posledními dostihovými dny.
16.10.2020 13:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Podruhé za poslední měsíc odvolalo Závodisko Bratislava na poslední chvíli dostihový den a přesunulo ho na následující týden. Páteční dostihy, kterých se měli zúčastnit mimo jiné Adam Florian, Jiří Palík, Milan Zatloukal či Daniel Vyhnálek, byly ve čtvrtek zrušeny. Mítink s identickými propozicemi se uskuteční v sobotu 24. října.
 
Slovenská dostihová autorita to zdůvodnila nemožností splnit platné podmínky, vyžadující nahlášení akce nejpozději 48 hodin před začátkem Regionálnímu úřadu veřejného zdravotnictví a zajištění RT-PCR testů pro všechny účastníky.
 
Náhradní mítink 24. října má uzávěrku přihlášek v pondělí 19. října v 10:00. Od termínového přesunu si závodiště slibuje získání potřebného času pro jednání s hygieniky o případných výjimkách a zajištění testů.
 

Čtěte také: Naděje na konání St. Legeru žije, Cena prezidenta zrušena bez náhrady

 
Důležitým faktorem je také účast jezdců a trenérů, kteří se nachází v povinné karanténě po návratu z Pardubic. Čerstvý vítěz Velké pardubické Lukáš Matuský měl v pátek jet trojici koní Shades Arrow, Skif a Majakowski.
 
"Důrazně upozorňujeme realizační týmy, že je potřebné počítat prioritně s tím, že nebudou udělovány žádné výjimky a Závodisko š.p. bude muset důsledně vyžadovat od každého účastníka předložení negativního výsledku RT-PCR testu nebo testu na protilátky, certifikovaného na území EU, ne staršího než 12 hodin," uvedlo Závodisko Bratislava na svých internetových stránkách.
 
Pořadatel nezastírá, že jedním z důvodů přesunu dostihového dne jsou i nepříznivé povětrnostní podmínky. "Dostihová dráha v Bratislavě je po vytrvalých deštích podmáčená a vzhledem k nepříznivé předpovědi na pátek i sobotu by hrozilo konání dostihů na hranici regulérnosti, resp. jejich zrušení z důvodu neregulérních podmínek," dodalo Závodisko.
 
Na Slovensku se mají uskutečnit ještě dva dostihové dny, konec sezony má obstarat 31. října klasický St. Leger. Stále se zužující možnosti startů pro české a slovenské stáje kvůli zhoršující se epidemiologické situaci mají za následek velké množství zahraničních startů. Tento víkend směřuje řada koní zejména do Budapešti a Wroclawi.
 
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE