reklama 11D

Dostihový spolek reaguje na letošní Taxis, zřídí expertní skupinu

ikonka

Pardubické závodiště zřídí skupinu složenou z odborníků včetně specialistů na welfare koní, která bude analyzovat bezpečnostní kritéria v tamních dostizích za poslední dekádu. Reaguje tak na události kolem Taxisova příkopu.
21.10.2020 10:03  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Dostihový spolek a.s. ve středu zveřejnil prohlášení, v němž vyjádřil politování nad fatálním zraněním hnědáka Sottoventa ve 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Během zimní přestávky chce zřídit expertní skupinu, která se bude věnovat otázce dalšího zvyšování bezpečnosti dostihů na pardubickém závodišti.
 
Pořadatel pardubických dostihů tak reaguje na kritiku části médií a veřejnosti po letošním ročníku Velké pardubické, provázenou mimo jiné publikací explicitních záběrů valachova pádu v některých médiích.
 
"Úkolem této skupiny složené z odborníků včetně specialistů na welfare koní bude provedení odborné analýzy popisující průběh jednotlivých dostihů s ohledem na jejich vývoj v poslední dekádě. Výsledkem těchto jednání by měl být návrh respektující organizační a technické potřeby nutné k zajištění maximální bezpečnosti jezdců a koní,” uvedl Dostihový spolek.
 

Equinews: Hegnus to dokázal. Pusťte si to hlavní z Velké pardubické

 
Taxisův příkop prošel v první polovině 90. let zásadními úpravami, při nichž došlo k částečnému zasypání příkopu a změkčení doskokové hrany.
 
"Je zcela zřejmé, že na základě těchto úprav statisticky klesl počet fatálních zranění a provedené úpravy měly pozitivní dopad," podotkl Dostihový spolek s tím, že prioritou pořadatele je nadále zajištění maximálně bezpečných a korektních podmínek pro dostihový provoz.
 
"Věříme, že se nám v rámci expertní skupiny podaří nalézt vhodné řešení, akceptovatelné napříč všemi dotčenými," uzavírá pořadatel.
 
 
Foto: Tomáš Kubelka / Dostihový spolek



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE