reklama 11D

Cosmic Magic vyhrála Crystal Cup, Matuský načasoval finiš "na vteřinu"

ikonka

Pětiletá Cosmic Magic v neděli ovládla ve Wroclawi i druhý velký překážkový dostih polské sezony. V sedle s Lukášem Matuským vyhrála Crystal Cup, kterého se zúčastnili koně ze čtyř zemí. Českým barvám se dařilo i v rámcovém programu.
18.10.2020 17:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Týden po Velké pardubické projel žokej Lukáš Matuský vítězně cílem dalšího prestižního překážkového dostihu. Ve wroclawském Crystal Cupu (5500 m, 172 000 zl.) dovedl k úspěchu pětiletou klisnu Cosmic Magic, která v dramatickém závěru porazila Larizana a Haad Rina. 
 
Tmavá hnědka stáje U krále Matyáše zvítězila počtvrté za sebou a udržela letošní neporazitelnost. Celkově to bylo pro odchovankyni německého hřebčína Karlshof sedmé a dosud nejcennější vítězství, neboť jím završila double Wielka Wroclawska - Crystal Cup v rámci jedné sezony.
 
Cosmic Magic zpočátku odpočívala na předposledním místě a poté, co ztratil jezdce Sztorm, krátce osaměla na chvostu pole. Tempo udával německý Wutzelmann před Rekim, svěřenkyně trenéra Radima Bodláka si postupně zlepšovala pozici.
 

Čtěte také: Opasan obstál v souboji derby-vítězů. Ani v Budapešti nemusel bojovat

 
Když za posledním živým plotem nastoupil domácí Haad Rin s Niklasem Lovénem a odskočil o několik délek, prodloužení vítězné série Cosmic Magic se ocitlo v rovině čisté teorie. Matuský však prokázal železné nervy. U točného bodu se dokázal prosmeknout kolem soupeřů a 100 metrů před cílem už atakoval vedoucího Haad Rina.
 
V cíli měla Cosmic Magic náskok dvou délek před druhým Larizanem, na tabuli se dostali ještě čtvrtý Reki a pátý Al Bustan. Dlouho vedoucí Wutzelmann spadl na poslední překážce, do cíle se nedostal ani italský Burrows Lane z tréninku Paola Favera.
 
V rámcovém programu se zrodila ještě dvě další česká vítězství. V Nagrodě Marszalka Województwa Dolnoślaskieho (4000 m, 50 000 zl.) dominoval lehce o 9 délek Avestan s Niklasem Lovénem, Nagrodu Masiniego (4000 m, 20 000 zl.) získal Turion pod Janem Odložilem.
 
 

Krátce ze zahraničí

 
Loňský sériový vítěz Green Rocks ze stáje Ivany Porkátové v neděli nenavázal na zářijová umístění z Lyonu a Dielsdorfu. Ve steeplechase na 4100 metrů v Lyonu Parilly se dlouho držel mezi nejlepšími, v posledním okruhu však na jedné z překážek na protilehlé rovině spadl a ztratil jezdce Nathanaela Ferreiru.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE