reklama 11D

Vítězný debut v českých barvách. Valach Mowaeva triumfoval v Deauville

ikonka

O čtvrté letošní vítězství trenéra Václava Luky mladšího ve Francii se postarala nová tvář v jeho lotu. Hnědák Mowaeva ze stáje trenérova bratra Radka Luky se mocným speedem prosadil na 1300 metrů v Deauville.
20.10.2020 17:33  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Hned první start v českých barvách proměnil ve vítězství tříletý valach Mowaeva. Hnědák, kterého získala stáj Lucky Service majitele Radka Luky koncem srpna po druhém místě v prodejním dostihu za 27 000 eur, v úterý vyhrál Prix D'Aubigny (1300 m, 23 000 eur) na umělé dráze v Deauville.

V sedle svěřence Václava Luky mladšího byla jezdkyně Marie Velon, která se podílela na třech ze čtyř letošních francouzských úspěchů bošovického střediska. S Mowaevou točila do cílové roviny na předposledním místě, ale pak hnědák na vnější straně dráhy rozbalil velký speed a v cíli zachytil vedoucího Troiluse.

Pro Mowaevu to byl už šestý letošní a celkově třináctý start, Luka je jeho třetím trenérem. Jako dvouletý vyhrál ještě v péči trenéra Bottiho první dva starty kariéry v Lyonu Parilly a následně se neztratil ani na blacktype scéně. Po čtvrté příčce na úrovni listed v Longchamp uzavřel pětičlenný doběh grupy 3 Darley Prix de Cabourg v Deauville, kde ztrácel 6 1/2 délky na pozdějšího vítěze Prix Morny (Gr.1) a druhého z Prix de la Foret (Gr.1) Earthlighta. Letos běhal vesměs v prodejních dostizích.

Druhému českému zástupci v Deaville, pětileté Rousse, se nedařilo. Pod Christophem Soumillonem měla na začátku cílové roviny slibnou pozici k útoku, ale nedokázala zareagovat na zrychlení soupeřů a klesla na předposlední čtrnácté místo.




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE