reklama 11B

Škatulata v Global Champions: Kam se poděli bývalí Pražští lvi

ikonka

Pořadatel parkurového seriálu Global Champions zveřejnil složení týmů pro soutěž Global Champions League pro rok 2019. Každoročně dochází mezi sezonami k přestupům. Obměnou prošli i Prague Lions. A nejen oni. Kde zakotvily největší hvězdy?
22.02.2019 11:35  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Složení družstva Prague Lions pro rok 2019 už není tajné. V sestavě zůstává Anna Kellnerová, belgický reprezentant Niels Bruynseels a Nizozemec Gerco Schröder. Přibyl jeho krajan Marc Houtzager, dále Belgičan Wilm Vermier a Němec Marco Kutscher. Z toho vyplývá, že řady Pražských lvů před sezonou opustil Aleš Opatrný, který prozradil, že účinkování v týmu na první polovinu sezony přerušil. 
 
A také odešel Švéd Peder Fredricson, jenž je nově posilou Shanghai Swans. Ti v loňském roce v žebříčku skončili pátí, v Praze při Global Champions PlayOffs prošli do semifinále, v němž dojeli devátí. Vedle švédské hvězdy, která s hnědákem Hanssonem WL tvoří dle Mezinárodní jezdecké federace po přepočtu bodů za rok 2018 nejlepší parkurovou dvojici světa, jsou oporami Šanghajských labutí Němec Daniel Deusser a Švýcar Pius Schwizer.
 

Nepřehlédněte detaily k sestavě Prague Lions zde

 
Podívejme se na další zajímavé změny v sestavách. V roce 2017 reprezentoval spolu s českým jezdci tehdy ještě Berlin Lions Rakušan Max Kühner. V loňské sezoně v ligové soutěži nestartoval. Letos se vrací, a to rovnou do jednoho z nejúspěšnějších týmů. Bude součástí London Knights, kteří ovládli bodování základní části roku 2018. Největší zásluhu na tom měl Brit Ben Maher a Belgičan Nicola Phillippaerts. Oba zůstávají i nadále. Mezi Londýnskými rytíři nechybí také stejně úspěšný bratr Nicoly Philippaertse Olivier a švýcarský zástupce Martin Fuchs, který patří stejně jako sourozenci Philippaertsovi k mladým nadějím parkurového sportu. 
 
Předminulou sezonu se na startovních listinách objevila mezi Berlínskými lvy Belgičanka Cindy van der Straten. Loni patřila k Hamburg Giants, kteří příliš úspěšní nebyli, na konci sezony byli na 19. místě a nepostoupili tak ani do Prahy do Global Champions PlayOffs. Samotná jezdkyně rovněž nijak nezazářila, přesto se v roce 2019 dostala do celku Madrid in Motion, který pražské finále vyhrál! Setrvávají v něm Maikel van der Vleuten a Eric van der Vleuten z Nizozemí i Španěl Eduardo Alvarez Aznar. 
 
České a slovenské fanoušky zaujme nový člen celku z Dauhá. K Doha Falcons se totiž připojil Bronislav Chudyba. Doplnil tak Katařany Šejka Ali Bin Khalid Al Thaniho, Bassem Hassan Mohammeda a Brita Michaela Whitakera. Nováčkem je ještě další eso, Nizozemec Jur Vrieling. 
 

Přečtěte si exkluzivní rozhovor s Bronislavem Chudybou

 

Přesuny elitních jezdců se odehrály i v dalších týmech. Někdejší světová jednička Harrie Smolders bude závodit za Paris Panthers, olympijský vítěz Eric Lamaze z Kanady jde do Cannes Stars. Hamburg Giants, jež byli loni výkonnostně na chvostu, posílí Francouz Simon Delestre a Američanka Lauren Hough. Do již tak velmi silného celku Valkenswaard United přichází Ir Cian O´Connor.
 
Připomeňme, že každé družstvo má šest členů. Minimálně jeden musí být ve věkové kategorii U25. Organizátor tak podporuje mladé talenty na jejich cestě do nejvyšších soutěží. 
 

Kompletní sestavy najdete na webu Global Champions TADY

 

Foto Kateřina Návojová, grafika LGCT / GCL





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE