reklama 11C

Do Slatiňan dorazí přes padesát spřežení. Zájem nás těší, říká Machek

ikonka

Zimní jezdecký pohár bude v sobotu pokračovat druhým vozatajským kolem, které hostí ve Slatiňanech Národní hřebčín. „Když je to přes padesát kočárů, je to krásné. Velkou účast jsme očekávali,“ uvedl ředitel pořádající instituce Jiří Machek.
09.02.2023 11:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Před rokem bylo na Zimní jezdecký pohár do Slatiňan nahlášeno dokonce šedesát spřežení, ale od letošního roku platí úprava pravidel seriálu, která omezuje účast v hobby soutěžích těm vozatajům, kteří jsou nahlášeni do pohárového klání. 
 
Automaticky se tak očekával úbytek na startovních listinách, ale jak organizátoři seriálu uvedli v tiskové zprávě, ve Slatiňanech jen bude minimální. Přihlášku totiž poslalo na sobotu 11. února celkem 56 vozatajů. „Vždy když je to přes padesát kočárů, je to krásné. Přiznám se však, že jsme velkou účast očekávali a výrazného úbytku se nebáli. Podmínky pro halové závody jsou u nás velmi dobré. Hala sice není až tak velká, má jen 55 x 25 metrů, ale je vedle ní velmi příjemné venkovní opracoviště, jehož rozměry jsou 100 x 50 metrů a má kvalitní povrch. Zázemí je samo o sobě pro účastníky velkým lákadlem,“ uvedl Jiří Machek, ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem, který je pořadatelem akce.
 
V hobby soutěžích odstartuje celkem třináct vozatajů, jeden pak ve dvojspřeží pony. Co do počtu účastníků jsou na tom shodně soutěže jednospřeží a dvojspřeží, do nichž nastoupí vždy osmnáct kočárů. V takzvaných singlech aktuálně vede Zimní jezdecký pohár s deseti body Kateřina Muchová. Ta na seznamu přihlášených opět nechybí, stejně jako průběžně druhý Milan Domes a třetí Alena Brixová. Také ve dvojspřeží nechybí elitní trojice z úvodního mítinku v Hradištku u Sadské, do níž se řadí Zdeněk Jirásek, Petr Vlašic a Petr Myslík. 
 

Nepřehlédněte: Zimní pohárový obojživelník Kateřina Muchová. S Frenou skáče i zapřahá

 
Do slatiňanské haly ovšem nezavítá lídr kategorie čtyřspřeží Radek Nesvačil. Vedení se tak pravděpodobně ujme někdo z trojice Jaroslav Jandl, Milan Domes a Petr Vlašic. Právě ti totiž za Radkem Nesvačilem následovali v pořadí prvního kola. Silnou konkurencí pro ně pak bude sestava domácích reprezentantů z Národního hřebčína Kladruby – Jiří Nesvačil junior, Vladimír Moudrý a Petr Novák. U žádného z nich však nebývá účast na halových závodech příliš častá, proto se dá i letos očekávat, že nezasáhnou výrazněji do celkového pořadí seriálu zahrnujícího tři kvalifikace v Hradištku, ve Slatiňanech a v Tlumačově a následné finále v Královicích u Slaného. 
 
Sobotní program ve slatiňanské hale začíná v 9:00 hodin. „Při tomto počtu vozatajů lze očekávat, že se bude soutěžit až do pozdního odpoledne,“ doplnil Jiří Machek. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách Národního hřebčína, nebo na seriálovém webu s adresou www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Gabriela Pilařová
Zdroj: tisková zpráva Zimního jezdeckého poháru



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }