reklama 11C

Do La Baule míří nejsilnější týmy Evropy. Startuje Pohár národů

ikonka

Zatímco parkurové týmy patřící do skupin severoamerického a středovýchodního regionu do série Poháru národů vstoupily už v únoru, nejsilnější evropská Divize 1 se k první soutěži právě chystá. Úvodní Nations Cup se pojede 17. května v La Baule.
15.05.2019 14:22  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Skoková série Nations Cup se rozběhla v únoru letošního roku. První kola mají za sebou země zařazené do severoamerické a středovýchodní skupiny. Ty závodily už v únoru ve Wellingtonu a Abu Dhabi. 
 
Teprve během třetího květnového víkendu odstartuje také seriál Divize 1. Deset parkurově nesmírně silných zemí je v rámci ní zařazeno letos do Poháru národů. Systém je pro tuto skupinu stejný, jako v předešlých letech. Týmy mají od Mezinárodní jezdecké federace FEI předem určené závody CSIO5*, na kterých mohou bodovat. Po uzavření žebříčku postoupí sedm z nich do finále, které bude tradičně hostit na podzim Barcelona. 
 
První závody CSIO5* bude hostit ve dnech 16. až 19. května francouzské La Baule. Jako bodované je mají přiřazené Belgičani, Francouzi, Britové, Němci, Irové a Švýcaři. Ačkoliv je mítink v termínové kolizi s pátým kolem Global Champions v Madridu, trenéři národních družstev nenechali nic náhodě a v mnoha sestavách najdeme jezdce z absolutní světové špičky.
 
Jako velmi silní se jeví jezdci Belgie. Na soupisce jsou Nicola Philippaerts, Pieter Devos, Niels Bruynseels, Jos Verloy a Gregory Wathelet. Belgičané jsou letos obhájci finálového triumfu z roku 2018. Tehdy se na jejich úspěchu podíleli s výjimkou Watheleta všichni výše uvedení jezdci. Wathelet ovšem pocit vítězství z finále Nations Cupu také zná, byl ve zlatém družstvu v roce 2015.
 
Za Švýcarsko mohou nastoupit Steve Guerdat, Romain Duguet, Paul Estermann, Niklaus Rutschi a Bryan Balsinger. Zvučná jména mají v přihlášce i Irové. Figurují na ní Bertram Allen, Shane Sweetham, Darragh Kenny, Cian O´Connor a Paul O´Shea. 
 
Ve francouzském týmu bude například Penelope Leprevost a Simon Delestre, dorazí i Kanada s Ericem Lamazem v řadách nebo Brazílie, za kterou pojede Marlon Modolo Zanotelli. Celkem jsou nahlášení jezdci z osmnácti zemí. 
 
Soutěž Poháru národů je na programu v pátek 17. května. O dva dny později se pojede Grand Prix.
 

Výsledky můžete sledovat ZDE

Foto: FEI / Jim Hollander





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE