reklama 11C

Švédsko je v čele drezurního Poháru národů 2018

ikonka

Během posledního květnového víkendu se v dánském městě Uggerhalne odehrály mezinárodní drezurní závod CDIO, při který se jel také Pohár národů. V letošní sezoně podruhé vyhráli jezdci Švédska a drží tak i první příčku v průběžném bodování.
28.05.2018 14:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Celkem tři kola má za sebou letošní drezurní Pohár národů. Zahajovalo se v březnu při CDIO Wellington v USA, kde zvítězili domácí jezdci před Kanadou a Austrálií.
 
V polovině května pokračovala série Nations Cup ve francouzském Compiegne. Tam se první příčkou blýskli Švédi a svůj úspěch v obměněné sestavě zopakovali na konci měsíce v Dánsku v Uggerhalne.
 
Švédský tým nasbíral v obou kolech 432,418 %. Dánové skončili s odstupem pouhých tří procent druzí, třetí místo obsadil celek Nizozemí.
 
V individuálním hodnocení vyhrál v úlohách CDIO5* Grand Prix a Grand Prix Special Daniel Bachmann Andersen z Dánska s koněm Blue Hors Zepter. V první jmenované úloze obdržel známku 76,217 %, v druhé ještě o téměř dvě procenta vyšší. 
 
Švédi, kteří tak ze tří kol ovládli dvě, vedou v bodování celého seriálu. Další závod CDIO se soutěží Poháru národů se bude konat 21. – 24. června v Rotterdamu.
 
Foto: FEI



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE