reklama 11D

ESC Olomouc se chystá na druhý parkurový Světový pohár v době Covidu

ikonka

Stejně jako loňský sedmý ročník Světového poháru v parkurovém skákání, který hostí olomoucké Equine Sport Centrum, i ten letošní pravděpodobně proběhne v mimořádném režimu. Podruhé tak závody budou vypsané na úrovni CSI2*-W, nabídnou 24 soutěží.
15.04.2021 17:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Mezinárodní parkurové závody zařazené do Světového poháru FEI letos již poosmé pořádá Equine Sport Center Olomouc, a to v obvyklém termínu od 16. do 20. června. 
 
Neobvyklá bude kategorie závodů, organizátoři se je totiž stejně jako v roce 2020 rozhodli s ohledem na aktuální nákazovou situaci v souvislosti s koronavirem Covid-19 tento jezdecký mítink vypsat jako CSI2*-W. Má tak sice o hvězdičku méně, ale zato nabídne velmi pestrý sportovní program pro samotné účastníky i fanoušky parkurového skákání.
 
Rozpis by měl zahrnovat 24 soutěží, z nichž tři budou započítávané do Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace. Chybět nebude např. European Youngster Cup pro jezdce do 25 let či soutěže pro 6 a 7leté koně, které nově budou probíhat odděleně. 
 
„Absolutním vrcholem se stane samozřejmě nedělní Grand Prix zařazená do Světového poháru. Kromě toho tato soutěž bude kvalifikační pro blížící se olympijské hry v Tokiu a mistrovství Evropy,“ upozornila ředitelka závodů Klára Damborská. Celková dotace soutěží je 90.000 eur.
 
„V tuto chvíli nedokážeme odhadnout, jaká budou v době konání závodů platná vládní opatření, ale počítáme se všemi variantami, včetně možnosti průběhu závodů bez přítomnosti diváků. Pevně však doufáme, že se tak nestane a bude moci do areálu přijít alespoň omezený počet návštěvníků, tak jak tomu bylo v loňském roce, kdy jsme byli limitováni tisícovkou přítomných osob. Pokud by to bylo více, budeme jedině rádi a jsme připraveni nabídnout všem příchozím jak atraktivní podívanou, tak komfortní zázemí,“ doplnila ředitelka Equine Sport Centra Michaela Smrčková.
 
Organizátoři v současné době pracují především na přípravě rozpisu závodů, který musí zahrnovat veškeré informace o hygienických opatřeních, a to nejen pro lidské účastníky. Mezinárodní jezdecká federace (FEI) totiž před několika dny vydala sérii preventivních opatření, která mají předcházet riziku šíření nákazy herpesviru EHV-1 u koní, což se stalo v prvním čtvrtletí letošního roku ve Španělsku a kvůli tomu musela FEI na několik týdnů přerušit závody v kontinentální Evropě. 
 
„Jsme přesvědčeni, že vše je na dobré cestě a my budeme moci pohostit účastníky závodů i veřejnost v kvalitním, a hlavně bezpečném prostřední Equine Sport Centra. Máme velmi zkušený tým, který dokáže i v této těžké době garantovat hladký průběh celé akce,“ dodala Michaela Smrčková. Další podrobnosti najdete na adrese www.csiolomouc.cz.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE