reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Páteční festival nabídl Grand Prix CET i Mini-Maxi

ikonka

Jezdecký areál v Královicích u Slaného hostí od pátku 22. března třídenní Jezdecký festival. Ten nabízí celkem 27 soutěží ve 4 disciplínách. Hlavním bodem pátečního programu byla Grand Prix Czech Equestrian Teamu, do níž nastoupilo celkem 16 dvojic.
23.03.2019 09:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

VIDEO REPORTÁŽ NAJDETE TADY!

 
Třem z nich se podařilo obě dvě kola překonat bez penalizace. Jako prvnímu se to povedlo Jakubovi Štěrbovi s hřebcem Warnessem. O průběžné vedení jej připravil Miloslav Příhoda s klisnou Clear Joli, s níž byl o téměř pět sekund rychlejší než Štěrba.
 
Ani on se však dlouho z pozice lídra neradoval. Jako poslední nastupoval do parkuru Jan Štětina s Benitem-S. Mezi překážkami se mu podařilo šetřit cenné decimetry a cílem nakonec projel v čase 43,97 sekundy, což bylo zhruba o dvě vteřiny dříve než v případě Miloslava Příhody. Jan Štětina se tak stal vítězem této nejnáročnější parkurové soutěže celého mítinku. 
 
Velkou cenou Czech Equestrian Teamu ovšem páteční program nekončil. V divácky oblíbené exhibiční soutěži Mini-Maxi se podařilo Petrovi Koželuhovi překonat v sedle Speedy Boye výšku 166 centimetrů, což se nikomu jinému nepodařilo a zaslouženě vyhrál. 
 
Během víkendových dnů nabízí Jezdecký festival nejen další parkurová klání, ale také závody spřežení, ve voltiži a v drezuře.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE