reklama 11B

Na Jezdecký festival dorazí do Královic u Slaného stovky jezdců a koní

ikonka

Královice u Slaného se stanou ve dnech 22. až 24. března poprvé dějištěm velkého Jezdeckého festivalu. Představí se během něj ve čtyřech disciplínách stovky jezdců a koní, včetně účastníků loňských Světových jezdeckých her. Rušno bude již v pátek.
18.03.2019 13:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A


Čtyři dny před zahájením Jezdeckého festivalu v Královicích u Slaného pořadatelé evidovali jen na pátek zhruba 250 startů a toto číslo každým dnem roste. Uzávěrka přihlášek byla stanovena až na 21. března ve 12.00 hodin.

„Očekáváme, že v pátek bychom se mohli přiblížit ke třem stovkám startujících. Program poběží už od 7.45 hodin ráno až do pozdního večera. Od 18.30 hodin začne první z festivalových vrcholů, jímž je parkurová Velká cena Czech Equestrian Teamu. Poté ještě diváci uvidí atraktivní soutěž Mini-Maxi, kdy koně překonávají překážky vysoké i přes 160 centimetrů. Na závěr úvodního dne jsme si ještě přichystali show Jump and Drive. Ta návštěvníky zároveň naláká na sobotu, kdy jsou na programu finálové soutěže Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace ve skocích a spřežení,“ uvádí ředitel závodů Josef Malinovský.

Do finálových soutěží zimního seriálu postupuje vždy nejlepších 20 jezdců či vozatajů z každé ze šesti kategorií. O celkové prvenství se utkají ve dvoukolovém klání. První soutěž začíná v 8.00 hodin, poslední od 19.00 hodin. Mezi parkurovými a vozatajskými soutěžemi si organizátoři připravili bohatý doprovodný program.

„V hodinovém bloku se představí člensky sdružení Dámy v sedle, které si nachystaly tzv. kür. Obdivuhodnou podívanou nabídne voltižní exhibice účastníků Světových jezdeckých her z Jezdeckého klubu voltiž Albertovec. Neméně zajímavá je zajisté i drezurní volná sestava na hudbu v podání Terezy Hábové. Jedním z vrcholů jezdecké show se stane čtverylka chladnokrevných koní ze Zemských hřebčinců Písek a Tlumačov, a ještě před tím, než vstoupí do haly první závodní spřežení, proběhne ukázka disciplíny Working Equitation,“ popisuje Josef Malinovský. 

Neděle je vyhrazena od 9.00 a od 13.00 hodin estetickým disciplínám, jimiž jsou voltiž a drezura. V obou případech účastníci předvedou volné sestavy na hudbu, a především v dopoledních hodinách půjde o ukázku toho nejlepšího, co lze v České republice vidět. „Kromě již zmíněných členů voltižní skupiny z Albertovce dorazí i další účastníci loňských Světových jezdeckých her v americkém Tryonu – Kateřina Kocurová a Jan Hablovič,“ upozorňuje Malinovský. „I v neděli nevynecháme kolem poledne doprovodný show program, bude se hodně podobat tomu sobotnímu. V tento den však navíc předvedou návštěvníkům své jezdecké umění i hendikepovaní jezdci, a to jak ve voltiži, tak v paradrezuře. Právě paradrezurní sestavu předvede další z účastníků nedávného světového šampionátu – Anastasja Vištalová,“ dodává.

Během víkendových dnů se budou moci nejmenší návštěvníci povozit na ponících, každý pak bude mít možnost zažít projížďku kočárem. Nedílnou součástí akce je obchodní zóna, kde bude možné zakoupit mj. nejrůznější vybavení pro jezdce i koně. Vstupenky na Jezdecký festival v Královicích u Slaného jsou v předprodeji s 50% slevou prostřednictvím sítě GoOut. Zatímco na místě jednotlivci zaplatí 100 Kč a rodiny s dětmi 200 Kč, přes internet je to přesně polovina. Podrobnosti najdete na internetových stránkách www.jezdeckyfestival.cz

 

PROGRAM JEZDECKÉHO FESTIVALU 2019

PÁTEK 22. 3. 2019 - SKOKY + SHOW

OD 7.45 HODIN: skokové soutěže – pony a základní úroveň
OD 15.45 HODIN: skokové soutěže – lehká a střední úroveň
OD 18.30 HODIN: skokové soutěže – středně těžká úroveň, Mini-Maxi a show

SOBOTA 23. 3. 2019 - SKOKY + SHOW + SPŘEŽENÍ

OD 8.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF ve skocích – pony túra
OD 10.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF ve skocích – malá túra
OD 12.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF ve skocích – velká túra
13.30 – 14.30 HODIN: SHOW PROGRAM: Kür Dámy v sedle, voltižní exhibice účastníků Světových jezdeckých her z JK voltiž Albertovec, drezurní volná sestava na hudbu v podání Terezy Hábové, čtverylka chladnokrevných koní ze Zemských hřebčinců Písek a Tlumačov, Working Equitation
OD 15.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF spřežení – jednospřeží 
OD 17.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF spřežení – dvojspřeží
OD 19.00 HODIN: finále Zimního jezdeckého poháru ČJF spřežení – čtyřspřeží

NEDĚLE 24. 3. 2019 - VOLTIŽ + SHOW + DREZURA

OD 9.00 HODIN: voltižní soutěže – volné sestavy na hudbu
11.30 - 12.30 HODIN: SHOW PROGRAM: Paravoltižní ukázka, kür Dámy v sedle, čtverylka chladnokrevných koní ze Zemských hřebčinců Písek a Tlumačov
OD 13.00 HODIN: drezurní soutěže – volné sestavy na hudbu, před hlavní soutěží paradrezurní ukázka v podání účastnice Světových jezdeckých her a paralympiády Anastasji Vištalové

JEZDECKÝ FESTIVAL 2019 V ČÍSLECH:

4 disciplíny: skoky, spřežení, voltiž a drezura
2 jezdecké haly
27 soutěží
8 vystoupení v doprovodném programu
15 prodejců a vystavovatelů v obchodní zóně

DENNÍ VSTUPNÉ:

50 Kč – jednotlivci v předprodeji
100 Kč – jednotlivci na místě
100 Kč – rodiny s dětmi v předprodeji
200 Kč – rodiny s dětmi na místě

VSTUPNÉ NA TŘI DNY:

100 Kč – jednotlivci v předprodeji
200 Kč – jednotlivci na místě
200 Kč – rodiny s dětmi v předprodeji
400 Kč – rodiny s dětmi na místě





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE