reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Mladí koně se předvedli ve skoku ve volnosti

ikonka

Ve Svržně se v neděli 6. října konal V. Šampionát ve skoku ve volnosti dvou až čtyřletých koní. Nejvyšší známku napříč kategoriemi získal hřebec Lamaze TN. Podívejte se na krátký souhrn vítězů jednotlivých ročníků v Devadesátce EquiTV.
09.10.2019 18:56  |  Rubrika: Chov  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU ZE SVRŽNA SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

 

Během prvního říjnového víkendu se v západočeském Svržně konala dvoudenní výstava koní Slovenského teplokrevníka chovaného v Čechách a koní ostatních evropských teplokrevných plemen. Pořádal ji Spolek chovatelů sportovních koní. Součástí akce byl V. Šampionát ve skoku ve volnosti, který byl na programu v neděli 6. října a kamery EquiTV byly u toho. Divákům zejména z řad chovatelů koní se představili zástupci tří věkových kategorií.

Mezi klisnami narozenými v roce 2017 se komisařům nejvíce líbila Stella Artois, jíž byla udělena známka 7,86. Otcem klisny je hřebec Stalypso a matka je po hřebci Fou D´Amour. Ve skupině stejně starých hřebců a valachů dominoval svým projevem Colass Star po otci Cola z matky po Puschkin. Jeho hodnocení přesáhlo hranici osm a půl bodu. Tříletá klisna Varmon získala první místo ve své kategorii díky hodnocení 8,92 bodu. Jejím otcem je bývalý parkurový reprezentant - hnědák Volonter T. Otcem matky je písecký Heartbreak ZH. Tato soutěž byla velmi vyrovnaná, a tak musíme zmínit i druhou nejlepší klisnu Snow Goldie po Go-On T.S., jejíž hodnocení patřilo k nejvyšším napříč celým šampionátem. 

Absolutně nejvyšší známku, a to 9,22 bodu, získal od komise holandský hřebec Lamaze TN narozený v roce 2016. Tento hnědák po Grandorado TN je v majetku Team Nijhof, NL a působí v Zemském hřebčinci v Písku. V kategorii čtyřletých klisen byla zařazena pouze jedna zástupkyně ročníku Ebby Gail of Paradise, která si odnesla rovněž známku přesahující devět bodů. Otcem klisny je Ebab RK, matka je po hřebci Carismo. Vítězem soutěže čtyřletých hřebců a valachů se stal belgický Pirlo. Ten má v původu zapsaného otce Jericho Dwerse Hagen a na straně matky figuruje Argentinus.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE