reklama 11C

Devadesátka: Ohlédnutí za triumfem hvězdy v Evropském poháru žokejů

ikonka

Belgičan Christophe Soumillon dorazil na pátý ročník Evropského poháru žokejů, který se uskutečnil 28. září v Praze - Velké Chuchli, jako největší hvězda. A svou roli potvrdil. Připomeňte si tuto výjimečnou dostihovou událost v Devadesátce EquiTV.
03.10.2019 07:36  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z CHUCHLE SLEDUJTE TADY

Už popáté zavítali na závodiště Velká Chuchle špičkoví mezinárodní žokejové, aby se v sobotu 28. září utkali o celkové prvenství v Evropském poháru žokejů. Nejbohatší mítink české sezony obsahoval nejen nejlukrativnější rovinový dostih střední Evropy Leram EJC Million o 2,6 milionu korun, ale i tři další jedničkové vrcholy a bohatý rámcový program.

Celkem do Prahy přijelo 12 žokejů z deseti různých zemí, které doplnili tři domácí držitelé divokých karet. Hlavní hvězdou mítinku byl Belgičan Christophe Soumillon - vítěz více než 3500 dostihů, desetinásobný francouzský šampion a bez nadsázky jedno z největších dostihových jmen současnosti. Mezi jeho soupeři byli dlouholetý stájový jezdec irského Coolmoru Colm O’Donoghue, zkušený Nizozemec Adrie De Vries nebo člen nastupující francouzské generace Antoine Hamelin. 

Hlavní dostih Leram EJC Million na 1400 metrů měl po roce opět zahraničního favorita. Tříletý hnědák Big Boots ze stáje německého majitele Guida Schmitta však skončil až pátý. O vítězství v závěrečných metrech bojovali dva outsideři. Nejsilnější byl finiš ryzáka Zocka pod Eduardem Pedrozou. Někdejší zimní favorit, mezitím trénovaný ve Francii Fredericem Rossim, zvítězil jistě o 2 1/4 délky před Call Me Mistrem. Třetí finišoval obhájce loňského vítězství Troizilet.

Krásnou podívanou nabídla i vytrvalecká Pemat Trading EJC Long - 41. Velká cena českého turfu na 2400 metrů. Po tuhém boji o půl délky zvítězi německý tříletek Monpti pod Adriem De Vriesem, na dalších místech doběhli Darkolva a Ramssio. O vítězi poháru rozhodl poslední dostih hodnocení, Lokotrans EJC Middle na 1800 metrů. V cílové rovině všem utekl s kariérou se loučící Wireless a zajistil Christophu Soumillonovi velké vítězství. Druhý doběhl Sagar s Eduardem Pedrozou před běloušem Torque Powerem. Soumillon za velkých ovací publika zvedl nad hlavu pohár pro šampiona Evropského poháru žokejů. Na stupně vítězů se dostali Adrie De Vries a Eduardo Pedroza.


Foto: Václav Volf - fotovolf.com 





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE