reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Poslední kolo GC v New Yorku. Šampionem je Maher

ikonka

New York zažil premiéru jako jedno z dějišť série Global Champions. A hostil rovnou klíčové poslední kolo, při kterém se rozhodlo o titulu celkového vítěze sezony 2019. Podívejte se, jak na ostrově Governors triumfoval Ben Maher.
02.10.2019 17:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKA EQUITV Z NEW YORKU JE V TOMTO ODKAZU

Poprvé v historii Global Champions navštívili účastníci i fanoušci prestižní parkurové série New York. Kolbiště vyrostlo na ostrově Governors v zálivu Upper Bay. Americké město tak doplnilo řadu atraktivních zastavení po celém světě.

Toto kolo však bylo výjimečné z více důvodů. Uzavřelo se při něm bodování obou túr. Dvoučlenné týmy absolvovaly dvě kola s překážkami do 155 centimetrů. Páteční úvodní kolo přineslo velmi vyrovnané výsledky a nakonec rozhodovaly až sobotní jízdy. Ty výrazně zamíchaly konečným pořadím. Prague Lions celkově obsadili třetí místo s rozdílem pouhých pěti desetin sekundy, které je dělily od čtvrtých St. Tropez Pirates. Druhou příčku brali, rovněž s dvěma chybami, jezdci celku Paris Panthers. Ti dokázali ve čtyřech jízdách ušetřit ještě další čtyři desetiny sekundy.

Z vítězství se radovali zástupci London Knights. Ti jako jediní dokázali dokončit oba kurzy bez shození. Martin Fuchs ze Švýcarska sedlal svého nejlepšího koně, bělouše Clooneyho, a také Brit Ben Maher zvolil svého nejúspěšnějšího svěřence valacha Explosiona W. Londýnští rytíři se díky triumfu v New Yorku vyšvihli na první místo konečného pořadí týmů.

V sobotu 28. září se také rozhodlo o vítězi individuální série Longines Global Champions Tour. Horkými favority byli lídr bodování Pieter Devos z Belgie a Brit Ben Maher, který držel v průběžném hodnocení druhou příčku. Titul šampiona sezony 2019 se nakonec podařilo vybojovat britskému jezdci, a to díky prvenství v Grand Prix, kterou vyhrál s fenomenálním Explosionem W. 

Foto: GC / Stefano Grasso





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE