reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Ignacius Reilly a Kristiano překvapili Chuchli

ikonka

Závodiště Velká Chuchle v sobotu hostilo jeden z nejdůležitějších dostihových mítinků jarní části sezony. Kromě klasické Velké jarní ceny nabídlo po mnoha letech také Memoriál dr. Otakara Frankenbergera, důležitý přípravný dostih před Českým derby.
11.05.2019 21:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

VIDEO Z VELKĚ JARNÍ CENY NAJDETE ZDE

 

Oba vrcholy dne měly dramatické doběhy a překvapivé vítěze. Ve Velké jarní ceně se v polovině cílové roviny srovnalo jedenáct koní takřka do jedné linie a většina z nich bojovala o přední umístění.

Mezi prvními vypadli ze hry oba favorité. Šampiona dvouletých hřebců Kinga Archieho zastavila zdravotní indispozice a pod žokejem Václavem Janáčkem doběhl poslední jedenáctý. Hnědák Manoamano skončil jen o příčku lépe.

Prostředkem dráhy naopak nabíral rychlost bělouš Ignacius Reilly, který nastoupil teprve ke druhému startu kariéry. Hřebec stáje Syndikát V3J v sedle s Davidem Liškou zvítězil po boji o půl délky a zajistil trenérovi Václavu Lukovi třetí vítězství ve Velké jarní ceně.

Druhé místo stihl drtivým finišem Amazing Gangster, jemuž Radek Koplík naordinoval úplně opačný průběh než při dubnovém vítězství, a třetí doběhl bělouš Torque Power.

Druhý vrchol dne, Memoriál dr. Otakara Frankenbergera na 2200 metrů, poznamenalo pomalé tempo. Zkušenému Jiřímu Palíkovi na ryzákovi Pacific Hillovi nezbylo, než odtáhnout dostih a s vytrvalým hřebcem stáj Monte Negro samozřejmě nikam nespěchal.

Jediným koněm, jemuž se podařilo přes Pacific Hilla dostat, byl mohutný Kristiano. Bratr výborné Krasavy a vlastní odchovanec majitele Stanislava Chudáčka slavil v cíli těsné vítězství o krk a přiměl svůj tým zvážit dodatečnou přihlášku do Českého derby. V ryzákově sedle se radoval Bejsim Ferhanov. Trojici nejlepších doplnil silně finišující Ramssio.

Ve druhé polovině odpoledne se přes Velkou Chuchli přehnala silná bouřka, kvůli které dostihová komise před 7. dostihem zvažovala předčasné ukončení mítinku. Nakonec se ale odběhlo všech devět dostihů podle plánu.

 

Foto: Václav Volf, fotovolf.com





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE