reklama 11C

Do Velké pardubické je přihlášeno 23 koní. Zájem mají Pipe i Clayeux

ikonka

Nejméně přihlášek za poslední léta, ale také zájem kompletní domácí špičky a čtyř zahraničních aktérů. To jsou hlavní zprávy po čtvrtečním prvním termínu přihlášek na 129. Velkou pardubickou steeplechase cross country.
09.05.2019 15:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Třiadvacet koní bylo ve čtvrtek přihlášeno do 129. Velké pardubické. Kromě domácí špičky dorazily čtyři zahraniční přihlášky z Velké Británie, Francie a Slovenska. Oproti loňské sezoně klesl počet zájemců v prvním termínu o patnáct. Vrchol překážkové sezony se letos poběží 13. října.
 
Mezi přihlášenými nechybí tři ze čtyř posledních vítězů Tzigane Du Berlais, No Time To Lose a Ribelino. Nejvíce kandidátů - pětici - připravuje Josef Váňa starší, kromě ostřílených účastníků z předchozích let jsou přihlášeni i někdejší vítěz meranského Gran Premia Mazhilis a za největší tuzemský syndikát Dostihový klub iSport - Váňa běhající Theophilos.
 
Na seznamu uchazečů Velké jsou také úřadující vítěz Ceny Labe Mahony, loni na poslední chvíli škrtnutá wroclawská hvězda Sztorm a jediný šestiletý kůň Dulcar de Sivola.
 
Francouzský trenér Emmanuel Clayeux naznačil možný návrat předloni druhého Urgent de Gregaine, který do letošního roku vstoupil třetím místem za suverénním Tiger Rollem v šestikilometrové cross country při National Hunt Festivalu v Cheltenhamu.
 

Čtěte také: Dostih plný omylů a minel. Tohle by se stávat nemělo, shodli se jezdci

 
Dvě přihlášky poslal David Pipe. Jedenáctiletý valach Rathlin Rose v majetku Ferguse Wilsona má na kontě osm vítězství, to poslední se zrodilo 31. března v Sky Sports Racing Veteran’s Handicap Chase (4800 m) v Ascotu. V tomto kalendářním roce vyběhl už šestkrát, ve skotské Velké národní finišoval devátý a před dvěma týdny přidal sedmou příčku z grade 3 v Sandownu.
 
Jeho desetiletý stájový kolega Van Gogh Du Granit běhal až do ledna ve Francii a po čtvrté příčce v prodejním dostihu v Pau se stěhoval na ostrovy. Tam si zatím připsal dvě umístění, mimo jiné druhé místo ze zmiňované steeplechase v Ascotu, ve skotské Velké národní doběhl dvanáctý.
 
Slovensko může ve Velké pardubické reprezentovat sedmiletý hnědák Tiep de l’Est ze stáje Lokotrans Slovakia. Svěřenec Jána Cagáně ve středu doběhl devátý v Úvodní Cross Country Koroka.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE