reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Ange Guardian vyhrál druhou kvalifikaci do "Velké"

ikonka

Druhá letošní kvalifikace do Velké pardubické se běžela v neděli 23. června. Její průběh si můžete připomenout v Devadesátce EquiTV. Vítězství vybojoval Ange Guardian, a to i přesto, že jeho stálý žokej se zranil a startoval s náhradníkem v sedle.
02.07.2019 11:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKA Z PARDUBIC JE V TOMTO ODKAZU

Na start Memoriálu majora Miloše Svobody - druhé kvalifikace na Velkou pardubickou, která se konala v neděli 23. června - se postavilo pouze osm koní.

K prvnímu dramatickému momentu došlo už před startem, když se v předchozím dostihu zranil žokej Jiří Kousek a obhájce loňského vítězství Ange Guardian se ocitl bez svého stálého jezdce. Trenér Josef Váňa tak musel narychlo povolat náhradníka a našel ho v šampionovi překážkových žokejů Marcelovi Novákovi, který jako jeden z mála původně neměl v kvalifikačním dostihu angažmá.

Na tempu se původně podílela klisna Deligth My Fire, ale třetí z předloňské Velké pardubické zaváhala na Irské lavici, odpadla do zadní částí pole a tam už setrvala. Taktovky se tak chopil Zarif pod žokejem Jaroslavem Myškou, který se postaral o rychlý dostih. Ange Guardian začal volněji, postupně se ale posouval blíže vedoucím koním.

Jediný kritický moment měl favorit na malém Taxisu, kde zavrávoral na doskoku a Marcel Novák mu málem přepadl přes hlavu. Podařilo se mu však situaci ustát. Na Velkém anglickém skoku měl pro změnu problémy Sztorm s Janem Faltejskem. Vítěz Velké wroclawské přesto až do poslední chvíle bojoval o vítězství. V cílové rovině však měl přece jen více sil Ange Guardian a po boji o délku zvítězil. Za Sztormem vybojoval třetí místo slovenský Vandual, Zarif doběhl čtvrtý. Do cíle se podívalo všech osm startujících, kteří tak splnili kvalifikační podmínky Velké pardubické.

Foto: Marek Sekáč




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE