reklama 11A

Bielíková třetí v Grand Prix CSI2*-W v Šamoríně. Carison skákal úžasně

ikonka

O takovém dárku k narozeninám Nikola Bielíková před startem Grand Prix v Šamoríně, která je součástí Světového poháru v parkurovém skákání, snad ani nesnila. S Carisonem dokázala základní parkur překonat bezchybně a skončila celkově třetí.
16.05.2021 18:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Jen čtyři dvojice dokončily Grand Prix CSI2*-W v Šamoríně bez penalizace a mohly pokračovat do rozeskakování. Využily toho tři a mezi nimi byla i Nikola Bielíková s Carisonem. 
 
Českým želízkům v ohni sice do závěrečné části soutěže s výškou překážek od 140 do 160 centimetrů nezbyl dostatek sil, ale přesto se jezdkyně bude ze Slovenska vracet s pocitem, že zajela svoji doposud životní jízdu.
 
„Já jsem totálně nadšená, základní parkur se nám povedl excelentně. V rozeskakování bohužel již chyběl kyslík oběma, Škoda, že těch chyb bylo tolik, ale na to se historie neptá, třetí místo je úžasné,“ konstatovala Nikola Bielíková.
 
Parkur byl opravdu náročný, o čemž svědčí i vysoký počet dvojciferných výsledků. „Na dvě hvězdy a konkurenci, která se zde sešla, to bylo opravdu dost velké. Mě se podařilo chytit celkem dobrý rytmus. Klasicky jsem měla lehký dotyk v kombinaci a některé kolmáky byly trochu nebezpečné, ale jinak jsem měla celkem dobrý pocit,“ dodala Nikola, které na odchod z kolbiště hrálo z věže rozhodčích přání všeho nejlepšího k narozeninám.
 
Zbývající dva účastníci rozeskakování zopakovali bezchybný výkon. Zoltán Czókus na klisně Disco reprezentující Maďarsko měl čas 57,92 sekundy, zatímco Slovinec Urh Bauman na Larisalovi projel cílem v čase 52,07. O vítězi tak nebylo pochyb. 
 
Foto: Josef Malinovský
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE