reklama 11D

Aleš Opatrný vyhrál s Gentlemenem Světový pohár CSI2*-W Prague Arena

ikonka

Lepší závěr mezinárodních skokových závodů CSI2*-W Prague Arena si čeští fanoušci nemohli přát. Po rozeskakování devíti dvojic se z vítězství v Grand Prix zařazené do Světového poháru radoval z vítězství Aleš Opatrný s Gentlemenem vh Veldhof.
02.05.2021 19:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Celkem 40 kvalifikovaných jezdců se v neděli 2. května postavilo na start nejtěžší soutěže skokových závodů CSI2*-W Prague Arena. Velká cena, která byla součástí série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace (FEI), se jela na parkuru s překážkami vysokými do 160 centimetrů a hned devět dvojic si poradilo se základním kolem bez trestných bodů. 
 
Mezi nimi byl i jeden český zástupce – Aleš Opatrný. Na parkuru sedlal valacha Gentlemena vh Veldhof a před startem v rozeskakování se obával především dvou velmi rychlých polských reprezentantů. Nakonec to byl ale právě český reprezentant, který ujel zbytku startovního pole. V rozeskakování projel cílem v čase 35,58 sekundy a ujel zbytku soupeřů o více jak vteřinu. 
 
Nemýlil se však v tom, že polští jezdci budou mezi nejlepšími. Jejich ekipa přijela do Prahy ve velmi dobré formě. Po mnoha vítězstvích v rámcových soutěžích si dva reprezentanti Polska dojeli pro druhé a třetí místo v hlavní soutěži. Druhý nejrychlejší v cíli byl s časem 37,11 vteřiny Jaroslaw Skrzyczynski, který sedlal hřebce Jericha. Na stupínek pro třetího umístěného vystoupal Krzysztof Ludwiczak. Ten se představil s hřebcem Niko a dokončil rozeskakování v čase 37,97. 
 
V základním kole mělo mnoho jezdců potíže s dvojskokem, který byl na distanci s triplbarem. Problémy dělala i závěrečná pasáž složená ze tří skoků, přičemž prvním z nich byla obávaná překážka v designu české vlajky. Své naděje na bezchybný výkon zde mimo jiné ztratili i dva čeští reprezentanti Ondřej Zvára a Emma Augier de Moussac. Parkur byl také poměrně dlouhý a některým dvojicím tak mohly dojít v závěru síly. 
 
„Já jsem tipoval šest až sedm čistých výkonů, ale čas byl dnes docela volný, takže jsme nemuseli tak pospíchat a ke konci startovního pole bylo i více lepších jezdců a koní. Někdy to takto vyjde, každopádně stavitel odvedl skvělou práci, jelikož bylo devět čistých ze čtyřiceti startujících a pak deset s jednou chybou. To je přání každého stavitele,“ konstatoval Aleš Opatrný. „Určitě nejnáročnější pasáž byla až v závěru kurzu, od české vlajky až do cíle,“ dodal Opatrný. 
 
Kolbiště Chuchle Areny Praha dlouho prázdné nezůstane. Již od 5. do 9. května na něm bude probíhat další důležitý parkurový mítink CSIO3* CET Prague Cup, který má hned dva sportovní vrcholy – páteční Pohár národů a nedělní Grand Prix. 
 
Foto Kateřina Návojová, CSI2*-W Prague Arena
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE